Exporturile de orez din India ar putea fi blocate, în urma unor noi cereri fiscale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Orez
Orez
Exportatorii indieni au primit notificări de la departamentul vamal care le solicită plata diferențelor valorilor de tranzacție pentru orezul exportat în ultimele 18 luni.

Acest lucru ar putea paraliza transporturile de orez din India, cel mai mare exportator al lumii, scrie Reuters.

India impus o taxă de export de 20% pentru orezul alb în septembrie 2022, urmată de o taxă similară pentru orezul fiert în august 2023, pentru a controla prețurile interne ale orezului înainte de alegerile cheie din 2024 la nivel de stat și național.

Exportatorii plăteau o taxă de 20% pe baza valorii Free on Board (FOB) a orezului. Cu toate acestea, departamentul vamal le cere acum să ia în considerare valoarea de tranzacție și să plătească orice diferență de taxă rezultată.

Conform noilor calcule ale guvernului, exportatorii ar trebui să plătească o taxă suplimentară de aproximativ 15 dolari pe tonă pentru orezul exportat în ultimii doi ani, a declarat un dealer cu sediul în New-Delhi de la o casă de comerț global.

Industria estimează costul total al acestei taxe suplimentare la aproximativ 15 miliarde de rupii, a spus el.

"Informăm că exportatorii trebuie să plătească taxa de export împreună cu dobânda aplicabilă pentru sumele primite peste valoarea FOB declarată în avizele de expediție", a informat departamentul vamal.

Totuși, exportatorii nu au forța financiară de a plăti această diferență de taxe, lucru care ar duce la închiderea multor afaceri, a declarat un exportator din sudul Indiei.

Asociația exportatorilor de orez intenționează să se adreseze guvernului pentru a-l convinge că actuala cerere de taxe este nepractică și să propună o taxă fixă pentru viitoarele exporturi, pentru a evita confuzii similare, a declarat președintele său B.V. Krishna Rao.

India exportă orez non-basmati în principal în China, Bangladesh și în țări africane precum Benin, Djibouti, Guineea, Liberia și Togo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel