Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Biroul Federal de Statistică din Germania a anunţat miercuri că declinul de 62,3% (la 900 de milioane de euro) raportat la luna precedentă se datorează „sancţiunilor impuse drept rezultat al conflictului cu Ucraina”. Exporturile ruseşti către Germania au scăzut cu 2,4% în martie.
Astăzi, Bruxellesul a anunţat o serie de planuri prin care plănuieşte să interzică importurile de petrol rusesc către Uniunea Europeană, ca parte a celui de al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei.
Exporturile germane au suferit un declin de 3,3% în martie. De asemenea, Germania a exportat cu 1,7% mai puţin către alte ţări UE, cu 4,3% mai puţin către China şi 3,9% mai puţin către Regatul Unit. Un aspect pozitiv constă într-o creştere de 3,2% a exporturilor germane cu destinaţia în Statele Unite.
Importurile germane au continuat să crească, „alimentate” de costurile tot mai mari ale mărfurilor şi energiei. Astfel, deficitul comercial a ajuns la 3,2 miliarde de euro, cel mai scăzut nivel lunar de peste zece ani.
Anders Opedal, CEO-ul gigantului norvegian Equinor, care a reprezentat de-a lungul anilor al doilea cel mai mare furnizor de gaze al Europei după grupul rus Gazprom, a declarat astăzi că a observat o cerere tot mai mare de gaze norvegiene din partea statelor europene, conform agenţiei de ştiri Reuters, citată de Mediafax.
Puterile occidentale strâng şurubul în jurul preşedintelui rus Vladimir Putin: Următoarea mişcare pare să fie o interdicţie europeană de achiziţionare a petrolului rusesc, care va fi introdusă treptat, scrie Bloomberg.
Este o politică corectă, având în vedere că banii din petrol finanţează războiul lui Putin în Ucraina şi menţin în viaţă economia rusă. Dar riscurile pot fi substanţiale: Puterile revizioniste au devenit uneori mai violente atunci când campaniile de strangulare economică împotriva lor sunt pe cale să reuşească.
Exemplul clasic este Japonia înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Timp de un deceniu, Tokyo a căutat un vast imperiu în Asia. Se lansase într-un dezmăţ militar, cucerind Manciuria, invadând China şi extinzându-se în Asia de Sud-Est.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...