Compania ucraineană Biosphere, producător şi distribuitor de bunuri de uz casnic, igienă şi produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home, a achiziţionat fabrica Alufix, printr-o investiţie majoră pe piaţa din România, potrivit unui comunicat de presă.
Alufix, deţinută de un holding austriac, este o companie de producţie renumită la nivel internaţional, care operează în România din anul 2003. Aceasta este specializată în producţia de folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi şi alte produse de bucătărie şi catering, cu sediul în Făgăraş, judeţul Braşov.
"Prin această achiziţie, Biosphere îşi consolidează poziţia pe piaţa globală, extinzându-şi producţia în România. Compania este înfiinţată în anul 1997, iar produsele acesteia sunt vândute azi în peste 20 de ţări din întreaga lume, mărcile 'FrekenBok' şi 'Smile' fiind lideri ai segmentelor lor", se menţionează în comunicat.
În procesul de achiziţie, început în vara anului trecut şi finalizat recent, Biosphere a fost asistată legal de avocaţii ONV Law, specializaţi în tranzacţii M&A.
"Echipa noastră a coordonat tranzacţia internaţională, care s-a încheiat cu succes şi care a avut ca obiect achiziţia întregii afaceri. Am efectuat raportul de due diligence, am întocmit documentele tranzacţiei, am participat la negocieri şi am coordonat activitatea juridică a celorlalte case de avocatură care au oferit suport în jurisdicţiile tuturor filialelor achiziţionate. Aceasta este o investiţie importantă pe piaţa de M&A din România, care devine treptat un hub regional important în Europa de Est", declară Mihai Voicu, partener ONV Law.
Investiţiile cu capital străin în România îşi continuă parcursul ascendent, pentru al doilea an la rând. Doar în luna februarie, ţara noastră a atras investiţii totale în capital social în valoare de 103 milioane euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrul Comerţului analizate de Casa de Avocatură ONV Law.
Biosphere Corporation este unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori de bunuri de uz casnic, igienă şi produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home din Europa de Est şi Asia Centrală.
ONV Law reuneşte 95 de societăţi independente şi peste 1.500 de avocaţi din toată lumea. De asemenea, casa de avocatură este membră a reţelei juridice globale Interlaw, ce reuneşte peste 8.000 de avocaţi din peste 150 de oraşe din lume. ONV Law acordă consultanţă juridică clienţilor privaţi şi instituţionali în domenii precum achiziţii publice şi concesiuni, market entry, dreptul aviaţiei şi infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenţei, dreptul mediului, precum şi dreptul digital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...