Facebook și Instagram încep să ceară bani de la utilizatori. Cât vor plăti europenii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Europenii vor plăti pentru Facebook și Instagram
Europenii vor plăti pentru Facebook și Instagram
Europenii din blocul comunitar vor putea să stea pe Facebook și Instagram fără reclame, însă acest lucru are un preț.

Utilizatorii Facebook și Instagram din Uniunea Europeană vor plăti, de la anul, până la 12,99 euro pe lună pentru versiunile fără reclame ale rețelelor de socializare, ca o modalitate de a se conforma cu regulile de confidențialitate a datelor din blocul comunitar, a anunțat luni compania mamă Meta, citată de The Guardian.

Începând cu luna noiembrie 2024, utilizatorii de pe browsere desktop pot plăti 9,99 euro (10,50 dolari) pe lună, în timp ce utilizatorii Apple iOS sau Android vor plăti aproximativ 12,99 euro. Prețurile mai mari reflectă comisioanele percepute de magazinele de aplicații Apple și Google pentru plățile în aplicație, a precizat compania într-un blogpost.

Taxa va acoperi toate conturile Facebook și Instagram conectate până în luna martie 2024, când Meta va începe să perceapă 6 euro pentru fiecare cont suplimentar pe web și 8 euro pentru smartphone-uri.

Meta lansează opțiunea de abonament după ce instanța supremă a Uniunii Europene a decis că, în conformitate cu normele UE privind confidențialitatea datelor, compania nu poate justifica utilizarea datelor personale pentru a direcționa oamenii cu reclame personalizate decât dacă primește mai întâi consimțământul acestora. Principala modalitate de a câștiga bani a companiei este personalizarea anunțurilor pentru fiecare utilizator în parte, pe baza intereselor online și a activității digitale a acestuia.

"Credem într-un internet susținut de reclame, care oferă oamenilor acces la produse și servicii personalizate, indiferent de statutul lor economic", se arată într-o postare pe blogul Meta.

Compania a adăugat că respectă "spiritul și scopul acestor reglementări europene în evoluție și [ne] angajăm să le respectăm". În conformitate cu legislația UE privind Legea privind piețele digitale, platformele Meta vor trebui să obțină consimțământul explicit înainte de a urmări un utilizator în scopuri publicitare.

Opțiunea plătită "echilibrează cerințele autorităților europene de reglementare, oferind în același timp utilizatorilor posibilitatea de a alege și permițând Meta să continue să servească toți oamenii", se arată în declarația companiei. La începutul acestei luni, s-a raportat că autoritățile europene de reglementare analizează mărimea taxelor și dacă acestea sunt prea scumpe pentru persoanele care nu doresc să fie vizate de reclame.

Utilizatorii în vârstă de 18 ani și peste din cele 27 de țări membre ale UE, plus Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein vor avea în continuare posibilitatea de a alege să continue să folosească Facebook sau Instagram cu reclame.

Meta a declarat că analizează cum să "ofere adolescenților o experiență utilă și responsabilă în materie de reclame", având în vedere hotărârea europeană privind confidențialitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel