Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
"Ca să vă faceți o idee ce colaps va crea (a creat deja) Guvernul în industria Horeca (și nu numai), după doi ani de restricții dure. Nu ne plângem, doar arătăm cifrele din facturile primite-n poștă: pt. un restaurant de 90 MP, factura la curent pentru luna ianuarie a fost de 17.000 lei, iar pentru un restaurant minuscul, de 33 MP într-un container, factura pentru o lună la curent a fost de 9020 lei. Asta doar curent, fără apă, fără gaz.
La un hotel de 90 camere, curent 28.200 lei, gaz 70.500 lei. Faceți orice business plan vreți și calculați 'profitul'", a scris omul de afaceri Ştefan Mandachi pe Facebook.
După explozia prețurilor la energie electrică și gaze, românii caută febril cele mai convenabile oferte de pe piață, pentru a evita plata unor sume mult peste posibilitățile bugetelor lor.
În toată agitația, apar și situații neobișnuite care sunt destul de dificil de clarificat în situația în care în tot zgomotul informațiilor, informațiile cu adevărat necesare se pierd undeva pe drum.
Una dintre situațiile mai puțin obișnuite este aceea în care clientul unui furnizor de energie electrică se mută la un alt furnizor dar între timp primește facturile stornate de la vechiul furnizor, facturi care au fost deja achitate.
Se pune întrebarea ce se intâmplă cu banii deja dați.
Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege a explica pentru DCBusiness ce se întâmplă într-o asemenea situație. Acesta precizează că: ”Conform regulamentului de schimbare a furnizorului, în maximum 42 de zile de la data schimbarii furnizorului, furnizorul vechi trebuie să trimită o factura de decont cu toate regularizările, inclusiv sumele de returnat”.
Indexul echipamentului de măsurare este transmis de către operatorul de rețea la furnizorul actual şi furnizorul nou, în termen de maximum 8 zile lucrătoare; acest index stă la baza regularizării obligaţiilor de plată după data schimbării efective a furnizorului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...