Fady Chreih, CEO „Regina Maria”: „Este foarte importantă valoarea adăugată pe care o aduce sectorul privat”
Autor: Anca Mihailov
Data actualizării:
Data publicării:
CEO Regina Maria, Fady Chreih
CEO Regina Maria, Fady Chreih
Fady Chreih, CEO al rețelei de clinici și spitale „Regina Maria”, a vorbit despre nevoia de susținere reciprocă și de colaborare între sistemul public și cel privat, în cadrul dezbaterii „Health România - Radiografia sistemului de sănătate”.

Problemele mediului privat

”Aș împărți lucrurile în trei categorii și aș spune că de câțiva ani simțim că suntem implicați în discuțiile cu Ministerul Sănătății. Sunt de nouă ani la „Regina Maria” și nu pot spune că de nouă ani se întâmplă acest lucru. Sunt câțiva miniștri care au dat importanță sistemului privat de sănătate și ne-au ascultat. Credem că putem să aducem o contribuție semnificativă, atât din punct de vedere legislativ, cât și din punct de vedere al planului național strategic al Ministerului Sănătății. Suntem prezenți în 16 județe în momentul de față și am făcut investiții în infrastructură medicală, în ultimii ani, de 75 de milioane de euro. Absolut toate profiturile pe care le-am făcut în această companie au fost 100% reinvestite în creare de infrastructură medicală - spitale, centre de imagistică, laboratoare, etc. - și credem că înțelegem foarte bine nevoile pacienților din cele 16 județe în care activăm și ne uităm cu atenție către alte cinci județe. E clar că nu poate să existe un sistem privat fără un sistem pubic și nici cel public fără cel privat”, a explicat reprezentantul rețelei „Regina Maria”, precizând, totodată, că este foarte importantă deductibilitatea fiscală, pe care a făcut-o posibilă Ministerului Finanțelor.

Fady Chreih a mai precizat că este foarte importantă valoarea adăugată pe care o aduce sectorul privat pentru Sănătate. „Credem că putem să fim un partener de dialog, atât al Ministerului Sănătății, cât și în zona de legislație. (...) Credem că legislația este dificilă, este greoaie, dar credem că putem aduce valoare adăugată, ca mediu privat, prin consultanții și expertiza noastră”, a mai spus acesta, subliniind faptul că ar trebui să se vorbească mai mult despre prevenție, decât despre intervențiile după îmbolnăvirea pacienților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel