Faliment, moarte sau ... baloane? De ce se tem Oprah, Musk și alți miliardari
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Unii se tem de baloane, alții de inteligența artificială sau de sărăcie
Unii se tem de baloane, alții de inteligența artificială sau de sărăcie
Chiar și cei mai bogați oameni ai planetei suferă de fobii, au fricile, superstițiile lor. Forbes dezvăluie de ce se tem Bill Gates, Elon Musk, Larry Page și alți miliardari

Elon Musk. Nici nu vă trece prin minte!

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, patronul companiilor Tesla și SpaceX, omul care visează ajungă pe Marte se teme de Inteligența Artificială (AI). În opinia omului de afaceri, AI este un potențial rău. În 2014, Musk a comparat evoluțiile din acest domeniu cu „chemarea diavolului”. În 2018, Musk a spus că inteligența artificială este capabilă să distrugă o persoană ca „sursă de spam”. Iar doi ani mai târziu el a apreciat că „inteligenta artificială nu trebuie să ne urască pentru a ne distruge”.

Peter Thiel, Sergey Brin și Larry Ellison. Se tem de același lucru

Potrivit Forbes, cei trei miliardari se tem de moarte și caută constant o soluție pentru a trăi dacă nu veșnic, atunci cât mai mult posibil. Creatorul PayPal, Peter Thiel, spune că vrea să ajungă la 120 de ani și urmează cu sfințenie un tratament cu hormoni. El a donat peste 6 milioane de dolari Fundației Metusalem, care dezvoltă tehnologii pentru prevenirea îmbătrânirii.

Thiel sprijină, de asemenea, Fundația de Cercetare SENS, precoupată să stopeze îmbătrânirea, și mai multe firme de biotehnologie. Miliardarul îl numește „proiectul nemuririi”. El este susținut de Larry Ellison, unul dintre fondatorii Oracle, al șaptelea cel mai bogat om din lume. „Moartea mă enervează”, i-a mărturisit Allison biografului său Mike Wilson. „Moartea nu a avut niciodată sens pentru mine. Cum poate o persoană să fie și apoi să dispară?” În 1997, miliardarul a creat Fundația Medicală Ellison. Sergey Brin nu este cu mult în urmă (nr. 9 în clasamentul celor mai bogați oameni, conform Forbes). În 2008, cofondatorul Google a descoperit o genă defectă predispusă la Parkinson, așa că investește în proiecte legate de longevitate.

Bill Gates. De ce îți este frică, nu scapi

În 2015, Bill Gates (locul 4 în clasamentul Forbes) spunea că cel mai mult se teme de izbucnirea unei epidemii capabile să ucidă milioane de oameni. El crede că eventualitatea unui război nuclear este destul de mică, în timp ce o gripa mortală poate reduce la jumătate populația globului. Fondatorului Microsoft se teme, de asemenea, că, într-o zi, creierul lui nu va mai putea funcționa cum trebuie. 

Jerry Jones. Este incredibil

Proprietarul clubului de fotbal american Dallas Cowboys se teme să-și piardă echipa, averea estimată la 10,6 miliarde de dolari, subliniind că, fără bani ar fi distrus, pentru că nu are studii profesionale și nici un job ”de rezervă”. Tot ce ar putea face este „să sară în mașină și să încerce să vândă ceva cuiva”. În plus, Jones este urmărit de o amintire ”horror”, cum o numește el, când o bancă i-a refuzat cardul de credit. Prin urmare, perspectiva de a rămâne fără mijloace de existență îl sperie cel mai tare. Jones are 79 de ani.

Oprah Winfrey. Așa ceva este greu de imaginat

Dacă ești invitat la o petrecere dată de Oprah Winfrey (nr. 12 în clasamentul Forbes), uită de baloane: renumitul om de televiziune suferă de globofobie. De obicei, persoanelor cu o boală atât de rară nu le este frică atât de baloane, cât de sunetul puternic când se sparg. În plus, miliardara are și o altă teamă irațională - masticogummyphobia: frica de a mesteca gumă. Într-un interviu cu Jamie Foxx, ea a recunoscut că de vină a fost bunica ei, care strângea într-un dulap guma folosită. 

Richard Branson și Warren Buffett. Se vindecă greu sau deloc

Fondatorul Virgin Group, Richard Branson (# 589 pe lista Forbes) a creat peste 100 de companii, care angajează aproximativ 60.000 de oameni în întreaga lume. Este cunoscut drept unul dintre cei mai publici miliardari, Branson a apărut în episoade din seriale TV (inclusiv „Friends” și „Rescuers Malibu”), și-a lansat propriul reality show și a scris cărți. Încercările de a stabili diferite recorduri mondiale - fie că este vorba de zborul în spațiu sau de a traversa cel mai rapid Canalul Mânecii - pot fi considerate hobby-ul lui.

Cu toate acestea, Branson recunoaște că este ”nefiresc de timid” și că se temea să vorbească în public. Pentru a combate frica, miliardarul folosește metoda lui Churchill: „La fel ca Churchill, am constatat că dacă exersezi, exersezi, exersezi și apoi mai exersezi un pic, această teamă trece treptat. Repetați discursul până când îl visați. Atunci îți va fi mult mai ușor”, recomandă el. 

Frica de a vorbi în public l-a bântuit și pe alt miliardar: Warren Buffett (nr. 6 pe lista celor mai bogați oameni). A reușit să facă față fobiei, altfel s-ar putea să nu fi obținut niciodată un asemenea succes.

Jacqueline Mars. Absolut bizar

În 2021, Jacqueline Mars a devenit a șasea cea mai bogată femeie din lume, potrivit Forbes. În vârstă de 81 de ani, coproprietar al Mars Inc., ea apare rar în public și rar acordă interviuri. Și nu e vorba de vârstă. Jacqueline a suferit întotdeauna de o teamă care se limitează la paranoia: îi era teamă că nu va dezvălui accidental secretele de producție ale familiei sale, care sunt păstrate în cea mai strictă confidențialitate. Nici măcar soțul ei Harold A. Vogel, Jr., care s-a considerat înșelat și a cerut divorțul, nu știa la cât se ridică averea lui Jackie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...


pixel