Fermierii au la dispoziție un ghid privind efectele schimbărilor climatice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fermierii au la dispoziție un ghid gratuit
Fermierii au la dispoziție un ghid gratuit
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pune la dispoziţia fermierilor un Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice, pentru a face faţă provocărilor în contextul intensificării fenomenului de secetă severă.

"Schimbările climatice sunt o realitate, nu o ficţiune şi de aceea trebuie să folosim toate mijloacele de care dispunem în aşa fel încât nivelul producţiilor şi valorificarea superioară a acestora să influenţeze pozitiv sectorul economic al României. Trebuie să fim cumpătaţi cu resursele pe care le avem pentru a putea depăşi cu bine greutăţile momentului", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Acesta a precizat că seceta este un fenomen care persistă şi nu poate fi stâpânit doar cu apă, ci şi cu tehnologii care implică lucrări corespunzătoare ale solului, precum şi cultivarea unor soiuri rezistente la secetă. Ministrul îşi doreşte ca prin acest ghid de bune practici, fermierii, mai ales cei tineri, să aibă un comportament conservativ şi să utilizeze raţional apa din sol.

Potrivit unui comunicat al MADR, remis miercuri AGERPRES, elaborarea ghidului a venit ca răspuns la provocările cu care se confruntă fermierii în contextul intensificării frecvenţei fenomenului de secetă severă ce afectează tot mai mult sectorul agricol românesc. Seceta este un fenomen extrem cu efecte multiple, pe diverse planuri, cum ar fi producţia agricolă şi, implicit, securitatea alimentară, cea energetică, dar şi transporturile fluviale ca urmare a modificărilor hidrologice semnificative, cu impact direct asupra distribuţiei resurselor de apă subterane şi de suprafaţă.

În acest sens, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, împreună cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti"(ASAS) caută soluţii de prevenire şi atenuare a efectelor negative ale secetei, demers care începe cu prezentul ghid în care se regăsesc recomandări pentru îmbunătăţirea practicilor agronomice în condiţii de secetă.

Ghidul a fost realizat de către o echipă formată din specialişti ai MADR şi ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoş-Costin Telehuz, la iniţiativa ministrului Petre Daea.

Ghidul poate fi consultat accesând următorul link: https://www.madr.ro/ghid-de-bune-practici-agricole.html.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel