Fermierii bulgari au blocat principalele artere și punctele de trecere a frontierei
Autor: DCBusiness Team | 18 sep 2023, 11:50
Tractoare pe șosea
Tractoare pe șosea
Agricultorii bulgari au blocat zeci de puncte rutiere pe principalele artere, nemulțumiți de suspendarea interdicției importului de produse agricole din Ucraina.

Fermierii bulgari au blocat o serie de puncte rutiere importante și puncte de trecere a frontierei din întreaga țară, în cadrul unui protest al care a început astăzi și se va întinde pe termen nelimitat.

Peste 900 de mii de oameni sunt afectați de ridicarea interdicției la importul de produse agricole din Ucraina, au subliniat reprezentanții a 26 de organizații din sectorul agricol.

Peste 40 de puncte importante de pe drumurile din Bulgaria sunt deja blocate de protestul național anunțat pentru salvarea agriculturii bulgare. 

Și fermierii români solicită prelungirea intedicţiei de import al cerealelor şi oleaginoaselor ucrainene după data de 15 septembrie 2023 pentru evitarea şi limitarea pierderilor fermierilor români, a reducerii competitivităţii şi slăbirea poziţiei României de exportator pe piaţa cerealelor, susţin reprezentanţii Clubului Fermierilor Români, într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor.

"Apropierea termenului de expirare a măsurilor de tranzitare cu produse agricole din Ucraina (15 septembrie 2023) şi a faptului că în tot acest timp în care nu a fost respectată în totalitate interdicţia de import local în statele est-europene, ne poziţionează într-o situaţie de incertitudine care afectează major competitivitatea fermierilor din această regiune", avertizează fermierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe