AFIR acordă sprijin financiar pentru asigurarea culturilor, animalelor şi plantelor de către fermierii activi, prin intermediul submăsurii 17.1.
”Precizăm că prima sesiune de primire a cererilor de finanţare pentru submăsura 17.1 este încă deschisă până în data de 30 noiembrie 2019, iar alocarea financiară disponibilă este de 42.797.487 euro”, se arată în comunicat.
Guvernul cheltuie 12 milioane de lei cu reclame pe Facebook și Youtube
„Sesiunea curentă are adresabilitate pentru culturile de primăvară și vom deschide o nouă sesiune și pentru asigurarea celor de toamnă. În cazul fermelor mici cu dimensiunea economică de până la 12.000 SO, rata sprijinului nerambursabil este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătite efectiv de către fermier, iar în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO, rata sprijinului nerambursabil este de 55%. Avem deja aproape 350 de fermieri care beneficiază de acest sprijin în mod concret și în cel mai scurt timp vom aproba și cererile aflate în acest moment în stadiul de verificare. Procesul de obținere a finanțării este facil și, pe această cale, îi încurajez pe toți fermierii să încheie polițe de asigurări pentru riscurile din agricultură, acesta fiind cel mai sigur mod de a preîntâmpina pagubele produse de o climă din ce în ce mai impredictibilă.”, a declarat Adrian CHESNOIU, Directorul general al AFIR.
Astfel, pentru a beneficia de sprijin financiar, solicitanții trebuie să fie fermieri activi, să încheie cu o societate de asigurări un contract pentru riscurile menționate în cadrul submăsurii 17.1 și să se angajeze să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Premierul Marcel Ciolacu a...
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Dumitru Nancu, directorul...
Rezerva Federală a SUA (Fed) a...
Acționarii Băncii Transilvania...
În ultima ședință a actualului...
Târg de Crăciun la MADR.
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...
Grupaj de știri.
Centrala electrică Mintia...
Compania Stoli Vodka, cunoscută anterior sub numele de...
Cei aproximativ 1,7 milioane de locuitori din capitala...
Contractele futures la cacao au depășit pragul de 12.000...
O bombă plasată pe un scuter în...
Curs valutar BNR, 18 decembrie 2024.
Declaraţii ale premierului, la...
Agenţia Naţională de...
Poliția britanică poate confisca aproape 2,7 milioane de...