Finanțarea îi bagă forțat pe militarii americani în concedii obligatorii

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Circa 9000 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud au fost informaţi că ar putea fi obligaţi să îşi ia concedii
Circa 9000 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud au fost informaţi că ar putea fi obligaţi să îşi ia concedii
Circa 9000 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud au fost informaţi că ar putea fi obligaţi să îşi ia concedii, din cauza disputei între Washington şi Seul privind împărţirea costurilor apărării, transmite dpa.

Acordul între Statele Unite şi Coreea de Sud privind finanţarea pentru cei aproximativ 28.500 de militari americani din peninsula coreeană a expirat la sfârşitul lui 2019, fără o înţelegere privind continuarea.

Pensii militare: Tipuri de pensii, condiții de pensionare

Forţele Armate ale SUA au anunţat miercuri că personalul a primit notificări privind 'concediile administrative' care ar putea urma din aprilie. USFK (forţele armate americane din Coreea) au comunicat că 'fără o continuare a angajamentului Republicii Coreea de a împărţi costul angajării personalului nostru din Coreea, USFK va epuiza în curând fondurile programate disponibile pentru plata salariilor şi veniturilor'.

Notificarea a fost trimisă cu 60 de zile înainte de data începerii eventualelor concedii, însă măsura va intra în vigoare doar dacă negocierile între americani şi sud-coreeni nu duc la un acord în săptămânile următoare. Washingtonul a cerut de mai multă vreme aliaţilor să îşi majoreze contribuţiile financiare pentru prezenţa militară americană.

Pentru Seul, solicitarea a fost o creştere a contribuţiei până la cinci miliarde de dolari anual, de peste cinci ori mai mult decât până acum. Ambasadorul american Harry Harris a dezvăluit recent că Statele Unite şi-au revizuit pretenţiile. Coreea de Sud a respins şi cererea de a prelua o parte din costurile transportului militarilor americani în şi din Statele Unite. Guvernul de la Seul a insistat să rămână valabil cadrul din acordul anterior, care a fost în vigoare timp de 28 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel