Firmele germane, ținte ușoare în fața atacurilor cibernetice

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un semnal de alarmă tras de specialiști
Un semnal de alarmă tras de specialiști
Companiile germane, în special cele mici, și guvernele locale trebuie să investească mult mai mult în securitatea cibernetică, deoarece hackerii, din ce în ce mai organizați, le văd drept ținte ușoare pentru atacurile ransomware, a declarat joi Oficiul pentru securitatea informațiilor, BSI, relatează Reuters.

În raportul său anual, BSI subliniază că, lunar, au fost înregistrate, în medie, două atacuri de tip ransomware asupra administrațiilor locale sau întreprinderilor municipale, cu 68 de atacuri reușite asupra diferitelor companii.

Autorii raportului precizează că acest lucru întâmplă în condițiile în care, anul trecut, a fost consemnat un nivel fără precedent al investițiilor în securitate cibernetică, fiind cheltuite în acest scop aproximativ 7,8 miliarde de euro.

Pierderi de sute de milioane

Având în vedere că firmele germane au suferit o pierdere de 203 miliarde de euro (215,55 miliarde de dolari) din cauza atacurilor cibernetice anul trecut, sunt necesari pași suplimentari, chiar dacă multe companii văd măsurile de securitate ca un obstacol în operațiunile de zi cu zi, se arată în raport. 

În atacurile de tip ransomware, hackerii criptează sistemele unei organizații și cer plăți de răscumpărare în schimbul deblocării acestora. Adesea, fură și date sensibile, pe care le folosesc apoi pentru a-și șantaja victimele și pentru a le publica datele în online dacă plățile nu sunt efectuate.

Există o presiune competitivă din ce în ce mai mare în rândul criminalilor cibernetici, care au construit o economie de piață neagră și vizează victimele cele mai ușoare care, în acest caz, sunt întreprinderile mici și mijlocii și site-urile administrațiilor locale și municipale, a spus BSI.

Dovada răspândirii acestei probleme o constituie faptul că zilnic sunt raportate 68 de noi vulnerabilități software, cu aproximativ 24% mai mult decât în perioada precedentă de raportare, potrivit raportului.

Citește și 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilustrație: Oana Pavelescu
Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF

pixel