Firmele germane, ținte ușoare în fața atacurilor cibernetice
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un semnal de alarmă tras de specialiști
Un semnal de alarmă tras de specialiști
Companiile germane, în special cele mici, și guvernele locale trebuie să investească mult mai mult în securitatea cibernetică, deoarece hackerii, din ce în ce mai organizați, le văd drept ținte ușoare pentru atacurile ransomware, a declarat joi Oficiul pentru securitatea informațiilor, BSI, relatează Reuters.

În raportul său anual, BSI subliniază că, lunar, au fost înregistrate, în medie, două atacuri de tip ransomware asupra administrațiilor locale sau întreprinderilor municipale, cu 68 de atacuri reușite asupra diferitelor companii.

Autorii raportului precizează că acest lucru întâmplă în condițiile în care, anul trecut, a fost consemnat un nivel fără precedent al investițiilor în securitate cibernetică, fiind cheltuite în acest scop aproximativ 7,8 miliarde de euro.

Pierderi de sute de milioane

Având în vedere că firmele germane au suferit o pierdere de 203 miliarde de euro (215,55 miliarde de dolari) din cauza atacurilor cibernetice anul trecut, sunt necesari pași suplimentari, chiar dacă multe companii văd măsurile de securitate ca un obstacol în operațiunile de zi cu zi, se arată în raport. 

În atacurile de tip ransomware, hackerii criptează sistemele unei organizații și cer plăți de răscumpărare în schimbul deblocării acestora. Adesea, fură și date sensibile, pe care le folosesc apoi pentru a-și șantaja victimele și pentru a le publica datele în online dacă plățile nu sunt efectuate.

Există o presiune competitivă din ce în ce mai mare în rândul criminalilor cibernetici, care au construit o economie de piață neagră și vizează victimele cele mai ușoare care, în acest caz, sunt întreprinderile mici și mijlocii și site-urile administrațiilor locale și municipale, a spus BSI.

Dovada răspândirii acestei probleme o constituie faptul că zilnic sunt raportate 68 de noi vulnerabilități software, cu aproximativ 24% mai mult decât în perioada precedentă de raportare, potrivit raportului.

Citește și 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...


pixel