Apel public pentru stabilitate economică: Mesajul lui Negrescu către Guvern
Analistul economic Adrian...
"Folosim această zi a Europei pentru a lansa în spaţiu public un nou concept, un concept al unei revoluţii antreprenoriale în rândul tinerilor, în rândul studenţilor. Acest concept Romania Start-up Revolution e o colecţie de proiecte şi idei menită să creeze prima strategie în ceea ce înseamnă startup-urile la nivel european. Pentru că tot vorbim de Ziua Europei şi de această zi specială pentru europeni şi pentru noi toţi, consider că România poate să fie un exemplu de bune practici - şi poate să seteze şi să dea tonul la nivel european în ceea ce înseamnă inovarea, startup-urile şi iniţiativele în rândul tinerilor. Nu există nicăieri, în nicio ţară a Uniunii Europene, o astfel de strategie pentru startup-uri", a menţionat Florin Jianu, la evenimentul România Start-Up Revolution.
Potrivit acestuia, la nivel european deja se vorbeşte foarte mult despre această necesitate de a impulsiona din nou spiritul antreprenorial, după o perioadă de crize suprapuse, "acea nevoie de sânge proaspăt în economie, de tineri care, cu curaj, să intre în antreprenoriat".
"Cred că prima idee şi una dintre cele mai valoroase este aceea de a moderniza sistemul în care noi toţi înregistrăm o firmă. Suntem la început de drum, toată lumea are un telefon, are aplicaţii pe telefon - şi o modernizare a felului în care îţi înscrii firma, printr-o aplicaţie, cred că ar fi în pas cu abordările pe care tinerii şi noua generaţie o au. Foarte mult timp ia să certifici activităţile. Credem că o autocertificare, pe o perioadă limitată de timp, ar împinge lucrurile într-o direcţie corectă", a subliniat preşedintele CNIPMMR.
De asemenea, el a precizat că înregistrarea drepturilor de proprietate intelectuală necesită foarte mult timp, în acest moment în medie doi-trei ani. "Poate, prin aceste mijloace digitale, facem acest proces de înregistrare a drepturilor de proprietate intelectuală mult, mult mai scurt", a adăugat Florin Jianu.
El a subliniat că fost lansată o propunere în spaţiul public, "aceea de a coborî vârsta la care poţi să-ţi faci o firmă, la 16 ani".
"Am văzut această politică publică undeva în ţările nordice în care, în perioada de cuprinsă între 16 şi 18 ani, puteai să-ţi înregistrezi o firmă, o aşa-numită firmă de exerciţiu, nu plăteai taxe şi impozite, dar cifra de afaceri maximă era limitată, undeva la 10.000 euro, pentru a nu derula tot felul de acţiuni gri pe aceste tipuri de firme", a mai spus preşedintele CNIPMMR.
Totodată, el consideră necesar atât un fond pentru studenţi - Start Up Student, cât şi un fond pentru diaspora, pentru că "în intervenţiile antreprenoriale anterioare, ceea ce înseamnă diaspora, ele au fost extrem de utile, au ajutat sute de tineri".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...