Flota militară americană, înfrântă de Covid-19
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
USS Theodore Roosevelt
USS Theodore Roosevelt
În această săptămână, aproape întregul echipaj de la bordul USS Theodore Roosevelt (CVN-71) a fost testat pentru coronavirus iar rezultatele indică un total de 710 oameni sunt infectați iar 3.872 sunt sănătoși, deocamdată.

Faptul că mulți marinari ar putea fi purtători fără să știe că au vorusul este o preocupare majoră pentru marina militară americană.

Până la această oră au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 pe 26 de nave de război ale armatei americane iar acum, aceste nave se află amarate în porturi sau în se flă în revizii.

Oficialii marinei militare americane au relatat că la ora actuală pe mase se află 90 de nave iar în rândul echipajelor nu există niciun caz de îmbolnăvire cu Covid-19.

Marina americană se implică la ora actuală alături de Centrul pentru Condtrolul și Prevenirea Bolilor din SUA pentru a investiga focarul de la bordul USS bordul USS Theodore Roosevelt. Oficialii vor analiza originea focarului cât și modul în care s-a răspândit atât de rapid la bordul navei.

Coșmarul Marinei militare a SUA! Există pe fiecare navă a Rusiei

În timp ce USS Theodore Roosevelt rămâne cea mai lovită navă de război a armatei americane, acesta nu este singurul portavion care a fost tras pe linie moartă. Nava amiral al marinei militare franceze, Charles de Gaulle a fost forțată să se întoarcă la portul său de origine din Toulon, după ce aproape 60% din echipaj au fost testați pozitiv la COVID-19. Acest incident a ridicat o serie de întrebări iar o investigație are loc la ora actuală.

În timp ce doar unul dintre navigatorii infectați a necesitat să fie tratat la terapie intensivă, aproximativ jumătate din echipaj a rămas asimptomatic. Acest lucru a făcut dificilă urmărirea infecțiilor fără teste. Din cauza izbucnirii abrupte, au existat acuzații că armata franceză a redus sau chiar a gestionat greșit criza, a relatat The New York Times.

Oficialii militari sunt de acord că restricțiile pentru echipaj ar putea fi prea vagi, deoarece personalului i-a fost permis să meargă pe uscat la mijlocul lunii martie în portul Brest, unde marinarii s-au întâlnit cu familiile și au vizitat restaurante și magazine. Asta a venit chiar înainte ca Franța să intre în carantină totală.

Marina militară a SUA, a preferat să carantineze echipajul de pe USS Nimitz (CVN-68), în timp ce portavionul nuclear era pregătit deja de voiaj. În același timp, s-a luat decizia extremă de a extinde misiunea USS Harry S. Truman (CVN-75) până la revenirea USS Nimitz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel