Schema de Energie: S-a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului de ajutor
Valoarea sprijinului acordat...
Este a treia înrăutăţire a prognozei din octombrie 2018 publicată de instituţia financiară internaţională.
Economia mondială va creşte probabil cu 3,3% în acest an, cea mai lentă expansiune din 2016, faţă de un avans de 3,5% previzionat în ianuarie. Pentru 2020, rata de creştere rămâne nemodificată la 3,6%, se arată în cel mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marţi de FMI.
Instituţia financiară internaţională se aşteaptă la o încetinire semnificativă în Europa, iar unele economii emergente nu vor mai putea accelera din nou în semestrul doi din 2019. Marile economii, inclusiv China şi Germania, ar putea avea nevoie de măsuri pe termen scurt pentru a stimula creşterea economică.
"Posibilitatea unor noi revizuiri în scădere este ridicată, iar riscurile continuă să afecteze evoluţia economiei", se arată în raport.
Citește și: FMI revizuiește în scădere evoluția economiei românești
Mai mult de două treimi din aşteptata încetinire prefigurată în 2019 este determinată de problemele cu care se confruntă statele bogate.
"În acest context, evitarea politicilor greşite care ar putea afecta activitatea economică ar trebui să fie principala prioritate", apreciază FMI.
Un potenţial pas greşit este legat de indecizia Marii Britanii privind modul în care va ieşi din Uniunea Europeană. Noile prognoze ale FMI se bazează pe un Brexit ordonat, dar instituţia apreciază că un proces haotic ar putea tăia mai mult de 0,2 puncte procentuale din avansul economiei mondiale în 2019.
Creşterea economiei europene a încetinit deja semnificativ şi reprezintă unul dintre motivele revizuirii în scădere a prognozei privind evoluţia PIB-ului global, se arată în raport.
Economia Germaniei este afectată de cererea externă mai slabă pentru exporturile sale, de atenuarea cheltuielilor de consum şi de noile standarde privind emisiile care au dus la scăderea vânzărilor auto.
Germania ar trebui să adopte rapid măsuri de stimulare fiscală, apreciază FMI, care cere şi Băncii Centrale Europene să continue stimularea economiei regionale.
Economia SUA, deşi a avut o evoluţie mai bună decât a altor naţiuni bogate, va înregistra anul acesta o creştere de doar 2,3%, faţă de un avans de 2,9% în 2018, se arată în raport.
FMI susţine decizia Rezervei Federale a SUA (Fed) de a opri deocamdată majorarea ratelor dobânzilor, care sprijină SUA şi economiile globale anul acesta, prin atenuarea condiţiilor financiare. Pentru 2019, FMI a revizuit în creştere uşoară estimările privind PIB-ul SUA, la 1,9%.
Economia chineză ar urma să crească anul acesta cu 6,3%, parţial deoarece FMI se aşteaptă să nu se materializeze o escaladare a războiului comercial dintre SUA şi China. Totuşi, instituţia avertizează că tensiunile dintre SUA şi China şi alţi parteneri comerciali importanţi rămân un risc pentru economia mondială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Număr record de donatori-investitori.
Întreprinderea vizată numără...
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Dumitru Nancu, directorul...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...