Fondul de asigurare al Crucii Roșii plătește prima despăgubire din istorie pentru multiple dezastre

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Poluare / Foto: Freepik
Poluare / Foto: Freepik
Primul fond de asigurare multi-dezastru, activat în 2024 în urma unor inundații și alunecări de teren la scară globală.    

Crucea Roșie a activat în premieră un fond de asigurare pentru multiple dezastre în 2024, după ce planeta a fost lovită de un val fără precedent de inundații și alunecări de teren. Fondul, creat printr-un parteneriat între Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și brokerul de asigurări Aon, este un pionier în sectorul umanitar și reprezintă o măsură esențială în fața fenomenelor climatice extreme tot mai frecvente.

Fondul a fost activat în septembrie după Taifunul Yagi, un fenomen devastator care a afectat Asia și a determinat cheltuieli de ajutor de peste 33 de milioane de franci elvețieni (37,84 milioane dolari). IFRC a primit o despăgubire de peste 7 milioane de franci elvețieni, sumă ce a fost distribuită pentru a ajuta 1,5 milioane de persoane din țări afectate, inclusiv victimele inundațiilor din Nigeria și ale alunecărilor de teren din Nepal.

„Această despăgubire reprezintă un ajutor vital în fața unor nevoi excepționale. Fără acest fond, nu am fi putut răspunde la dezastrele recente,” a declarat Florent Del Pinto, director al Fondului de Urgență pentru Răspuns la Dezastre. „Este îngrijorător că pragul, stabilit inițial la un nivel ridicat, a fost atins în acest an.”

Totodată, IFRC încearcă să strângă fonduri pentru a acoperi nevoile din 2025, suma țintă fiind de aproape 100 de milioane de franci elvețieni. Reprezentanții organizației vor solicita sprijinul donatorilor pentru acoperirea primei de asigurare, subliniind că finanțarea inovatoare este esențială pentru a putea răspunde nevoilor umanitare în creștere.

Del Pinto a subliniat că acest fond deschide calea către noi metode de finanțare pentru sectorul umanitar, adăugând că alte organizații de ajutor și-au manifestat interesul pentru astfel de instrumente. „Cererea de ajutor umanitar crește exponențial, în timp ce finanțarea rămâne stabilă, astfel încât trebuie să explorăm soluții inovatoare pentru a reduce decalajul de finanțare și a răspunde suferinței umane.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel