COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Achiziția va fi făcută împreună cu Allianz Capital Partners și grupul danez de investiții în infrastructură AIP Management, consorțiul urmând să cumpere o participație de 49,9% de la compania germană EnBW.
Norges Bank Investment Management (NBIM) va plăti aproximativ 430 de milioane de euro pentru participația sa, ridicând valoarea totală a proiectului la 2,6 miliarde de euro.
Acordul a fost semnat la 22 martie, iar finalizarea lui este programată pentru al treilea trimestru al anului 2023, a adăugat NBIM.
Este a treia investiție directă pe care Fondul Suvern al Norvegiei o realizează într-un proiect de energie regenerabilă, după acordurile pentru parcul eolian olandez Orsted, în 2021, și o parte din portofoliul spaniol de energie solară și eoliană terestră al Iberdrola, în ianuarie anul curent.
Investițiile de capital în proiecte de energie regenerabilă reprezintă o nouă clasă de active pentru Fond, autorizată de Parlament începând cu 2020.
He Dreiht este programat să înceapă să funcționeze până la sfârșitul anului 2025, ceea ce îl va face cel mai mare proiect eolian offshore din Germania, producând suficientă energie pentru a acoperi cererea a 1,1 milioane de gospodării, a precizat fondul.
Citește și Norvegia, gata să ofere un număr record de blocuri de explorare a petrolului și gazelor
Norvegia a anunțat și-a propus să ofere companiilor energetice un număr record de blocuri de explorare de petrol și gaze în Arctica pentru a-și extinde producția de hidrocarburi.
Concret, este vorba despre 78 astfel de blocuri din Marea Barents, cel mai mare număr de la începutul așa-numitei runde de licențiere APA, în 2003. Alte 14 blocuri vor fi puse la dispoziția companiilor energetice în Marea Norvegiei. Prin urmare, numărul total se ridică la 92.
Anul trecut, guvernul a adăugat doar 28 de blocuri în total în cadrul așa-numitei runde de licențiere APA. „Facilitarea noilor descoperiri în nord este importantă pentru Europa, pentru Norvegia și pentru regiune”, a declarat Terje Aasland, ministrul Petrolului și Energiei....
Citește și Gaze naturale. Norvegia se apără: ”Nu profităm de pe urma războiului”
Tot mai bogată grație veniturilor orbținute din exporturile de gaze naturale, încasări care au explodat pe fondul conflictului din Ucraina, Norvegia nu este, totuși, un profitor, nu vrea să profite de pe urma războiului, a declarat premierul țării. Jonas Gahr Store respinge această acuzație lansată de cei care ar dori ca Oslo să facă mai mult pentru ucraineni, dând de înțeles că țara sa se va număra, curând, printre cei mai importanți donatori.
"Norvegia este o țară norocoasă", a spus el după o vizită efectuată la uzina de lichefiere a gazelor de la Melkoya, localitate situată nu departe de Hammerfest, în Arctica. "Avem mijloacele necesare pentru a face diferența și sunt conștient de această responsabilitate”, a adăugat el. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...