Fosta soție a șefului Amazon, printre cei mai generoși miliardari
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Având o afacere estimată la 60 de miliarde de dolari, Mackenzie deține, în urma divorțului de Jeff Bezos, doar 4% din acțiunile Amazon.
Având o afacere estimată la 60 de miliarde de dolari, Mackenzie deține, în urma divorțului de Jeff Bezos, doar 4% din acțiunile Amazon.
Mackenzie Scott a mai donat încă 2,7 miliarde de dolari pentru aproape 300 de activități și organizații caritabile. Aflată în top 20 cei mai bogați oameni din lume, fosta soție a lui Jeff Bezos a donat până în acest moment peste 8 miliarde de dolari.

Fosta soție a fondatorului Amazon a efectuat o a treia ''tranșă'' de donații, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, către 286 de organizații caritabile, relatează AFP.

Donațiile vizează un număr mare de organizații care, în trecut, „au fost ignorate din punct de vedere istoric și nu au primit suficientă finanțare”, a explicat Scott. Acestea includ instituții de învățământ, instituții culturale, organizațiilor care se ocupă de combaterea discriminării persoanelor aparținând minorităților etnice și religioase, precum și unor organizații care sprijină egalitatea de gen.

„Aceste 286 de echipe au fost selectate ca urmare a unei cercetări și analize atente. Aceștia sunt oameni care au promovat cu succes obiective umanitare de ani de zile”, a scris Scott.

Citește și: Cum m-a lăsat Telekom fără număr de telefon și acces în conturi bancare

Ea a adăugat, de asemenea, că organizațiile vor decide cum să cheltuiască banii. „Credem că aceste echipe știu cel mai bine cum să folosească banii”, a explicat Scott.

Mackenzie Scott a efectuat prima donație în iulie 2020, iar de atunci donațiile sale au ajuns la un total de 8,5 miliarde de dolari.

Având o afacere estimată la 60 de miliarde de dolari, Mackenzie deține, în urma divorțului de Jeff Bezos, doar 4% din acțiunile Amazon.

Mackenzie Scott a devenit rapid unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii, fiind lăudată de opinia publică pentru faptul că sprijină inițiative mici, care de multe ori scapă atenției marilor filantropi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel