Fostul CEO al Binance urmează să fie condamnat pentru acuzațiile de spălare de bani
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa de criptomonezi Binance / Foto: WebSummit / Flickr
Bursa de criptomonezi Binance / Foto: WebSummit / Flickr
Fostul director executiv al Binance, cea mai mare platformă de criptomonede din lume, ar putea fi condamnat marți la mai mulți ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru încălcarea legilor americane privind spălarea de bani.

Procurorii americani i-au spus judecătorului districtual Richard Jones din Seattle că doresc ca Changpeng Zhao să execute de două ori mai mult decât maximul de 18 luni recomandat de standardele federale.

Procurorii au declarat că o sentință dură pentru cel care a fost considerat cea mai puternică persoană din industria cripto ar trimite un mesaj că "alegerea corectă, de fiecare dată, este să te conformezi legii".

Robert Fisher, fost procuror federal, a declarat că a fost surprins că procurorii au dorit o sentință dură în ciuda pledoariei lui Zhao.

"Este neobișnuit să se ceară atât de mult peste limitele de condamnare", a spus el. "Ei vor ca acest lucru să servească drept factor de descurajare".

Avocații lui Zhao au solicitat eliberarea condiționată, citând acceptarea "fără ezitare" a responsabilității sale și faptul că a plătit deja o amendă penală de 50 de milioane de dolari.

De asemenea, ei au spus că Zhao nu a mai comis o infracțiune înainte și că niciun acuzat într-un caz similar nu a fost încarcerat.

Zhao ar fi al doilea mare șef al unei platforme de criptomonede care ajunge la închisoare, după ce Sam Bankman-Fried a fost condamnat luna trecută la 25 de ani de închisoare pentru că a furat 8 miliarde de dolari de la clienții FTX.

Bankman-Fried a pledat nevinovat și a declarat că, deși a făcut greșeli, nu a fraudat clienții.

Zhao, în vârstă de 47 de ani, a demisionat din funcția de șef al Binance în noiembrie, când el și Binance, pe care a fondat-o în 2017, au recunoscut că s-au sustras cerințelor privind spălarea banilor în temeiul Legii privind secretul bancar.

Binance a fost de acord cu o sancțiune penală de 4,32 miliarde de dolari.

Procurorii au declarat că Binance nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte cu grupuri teroriste desemnate, inclusiv Hamas, al-Qaeda și Statul Islamic.

Zhao a fost eliberat în baza unei cauțiuni în valoare de 175 de milioane de dolari și a fost de acord să nu facă apel la nicio sentință în cadrul ghidurilor federale. De asemenea, el a plătit 50 de milioane de dolari către Commodity Futures Trading Commission.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul începe săptămâna fără o direcție anume

Banca Națională a României a anunțat valoarea leului...

Bunurile confiscate de ANAF vor putea cumpăra și online

Digitizarea ANAF schimbă și modul în care bunurile...

Jandarmul burselor europene vrea să facă ordine pe piață

Autoritatea europeană de reglementare a piețelor...

Renault și Santander vor să revoluționeze leasingul auto

Renault și Santander negociază crearea unui joint...

Depozitarul Central își schimbă adresa

Depozitarul Central își schiumbă adresa după ce A.S.F. a...

Casa din ”Home alone” scoasă la vânzare la preț redus

Celebra reședință, icoană a filmului devenit punct de...

Aurul începe săptămâna în ușoară creștere

Aurul își revine, după ce a coborât la cea mai mică...

Ce sunt cipurile AI pe bază de lumină și cum funcționează

Agenția Internațională a Energiei prevede că inteligența...


pixel