Franța. Proteste în masă împotriva reformei sistemului de pensii

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Circa 150 de persoane - în mare majoritate deputaţi locali veniţi din toată Rusia - participau la acest forum organizat într-un hotel din nordul Moscovei, al cărui scop era de a discuta despre alegerile regionale şi locale prevăzute în septembrie.
Circa 150 de persoane - în mare majoritate deputaţi locali veniţi din toată Rusia - participau la acest forum organizat într-un hotel din nordul Moscovei, al cărui scop era de a discuta despre alegerile regionale şi locale prevăzute în septembrie.
Mii de persoane au ieşit din nou în stradă miercuri în Franţa pentru a protesta împotriva controversatei reforme a sistemului de pensii propusă de guvernul preşedintelui Emmanuel Macron, informează dpa.

Demonstranţi s-au adunat miercuri în capitala Paris, în oraşul-port Marsilia din sudul ţării, precum şi la Toulouse şi Bordeaux. Mai multe sindicate au îndemnat la proteste în masă, pentru a opta zi de proteste de anvergură convocate de când au fost declanşate demonstraţiile, la începutul lui decembrie.

Taxarea giganţilor din domeniul digital. Ce au hotărât Trump și Macron

Potrivit Ministerului de Interne al Franţei, în jur de 249.000 de oameni au protestat pe teritoriul Franţei vinerea trecută. La nivel naţional, Societatea Naţională a Căilor Ferate (SNCF) a atenţionat în legătură cu probleme în transportul regional. Partenerii sociali şi reprezentanţii guvernului plănuiesc să se întâlnească joi pentru o conferinţă despre finanţarea reformei pensiilor.

Reforma trebuie să fie mult îmbunătăţită, printr-o deschidere spre justiţie socială, a declarat Laurent Berger, de la sindicatul moderat CFDT, pentru postul BFMTV. Sindicatul CFDT nu a chemat la o nouă demonstraţie în masă. Săptămâna trecută, în pofida protestelor, guvernul francez a lansat planul de reformă a sistemului de pensii.

Guvernul francez vrea să înfiinţeze un sistem de pensii universal care să înlocuiască cele 42 de scheme individuale ce existau până acum. Reforma este menită, de asemenea, să restricţioneze privilegiile pentru grupuri profesionale individuale. Reforma prevede şi stabilirea unei ''vârste pivot'' de 64 de ani, pentru a-i stimula pe francezi să muncească şi dincolo de vârsta legală de pensionare, în prezent 62 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel