Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Decizia vine după repetatele atacuri aeriene rusești care au distrus infrastructura energetică și au ucis sute de persoane.
G7, din care fac parte Italia, Canada, Franța, Germania, Japonia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite și reprezentanți ai Uniunii Europene, a criticat vehement invazia de doi ani a Rusiei în Ucraina.
Rusia neagă că ar viza civili în timpul atacurilor sale aeriene și spune că sistemul energetic este o țintă legitimă, dar sute de civili au fost uciși în timpul atacurilor aeriene din ultimele zile.
G7 va "consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei pentru a salva vieți și a proteja infrastructura critică", au declarat miniștrii de externe, adăugând că vor crește asistența în domeniul apărării și securității pentru Kiev.
"Suntem hotărâți să continuăm să oferim sprijin militar, financiar, politic, umanitar, economic și de dezvoltare Ucrainei și poporului său", au adăugat ei.
Declarația G7 vine la finalul unei reuniuni de trei zile a miniștrilor în insula Capri, în sudul Italiei, care a avut ca subiecte principale Ucraina și confruntările militare dintre Israel și Iran.
Germania a declarat deja că va preda o baterie de rachete Patriot.
În urma summitului, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Ucraina are nevoie de mai multe resurse imediat și a avertizat Beijingul că relațiile Chinei cu Europa vor fi afectate dacă va oferi sprijin pentru industria de apărare a Rusiei.
"Dacă China pretinde, pe de o parte, că dorește relații bune cu Europa și cu alte țări, nu poate, pe de altă parte, să alimenteze ceea ce reprezintă cea mai mare amenințare la adresa securității europene de la sfârșitul Războiului Rece", a declarat Blinken
Camera Reprezentanților a SUA ar putea să voteze în sfârșit un pachet de 60,8 miliarde de dolari pentru Kiev în acest weekend.
O altă problemă cheie de finanțare aflată în curs de examinare este modul de utilizare a profiturilor din aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele rusești deținute în Occident pentru a ajuta Ucraina, în condițiile în care statele membre ale UE ezită din cauza îngrijorărilor legate de legalitatea unei astfel de acțiuni.
Miniștrii de externe din G7 au declarat că încă mai caută modalități de a utiliza activele rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...