Gabriela Firea depune plângere penală împotriva Elcen
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
ELCEN, în pericol de a intra în faliment / Foto: Elcen
ELCEN, în pericol de a intra în faliment / Foto: Elcen
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

"Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a 'greşit' cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii", a afirmat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Ea a spus că nu crede în varianta unei erori tehnice, că diferenţa de temperatură este "mult prea mare", iar tehnicienii care au făcut manevrele ştiau că vor provoca "o mare avarie".

Elcen face plângere prealabilă Primăriei Bucureşti

"Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni", a declarat Gabriela Firea.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunţat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei - manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creştea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade - au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 din Bucureşti.

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajaţii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt, a adăugat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel