Gafă uluitoare a FBI. A fost dezvăluit din greșeală un nume secret
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Turnurile Gemene din New York învăluite în fum după ce două avioane pline cu pasageri au intrat deliberat în ele, deturnate fiind te teroriștii Al Qaeda
Turnurile Gemene din New York învăluite în fum după ce două avioane pline cu pasageri au intrat deliberat în ele, deturnate fiind te teroriștii Al Qaeda
FBI-ul a dezvăluit, aparent, din neatenție unul dintre cele mai sensibile secrete ale guvernului Statelor Unite cu privire la atacurile teroriste din 11 septembrie.

Este vorba despre identitatea unui oficial misterios din ambasada Arabiei Saudite la Washington, la acel moment, care era suspectat că a acordat un sprijin crucial pentru doi dintre membrii al-Qaida care au deturnat avioanele.

Dezvăluirea a fost făcută într-o nouă declarație depusă în instanța federală de un înalt funcționar FBI, ca răspuns la un proces demarat de familii ale victimelor atacului terorist de la 11 septembrie, care acuză guvernul saudit de complicitate la atacurile teroriste.

Declarația a fost depusă luna trecută și desigilată la sfârșitul săptămânii trecute, relatează Yahoo News. Potrivit unui purtător de cuvânt al familiilor, aceasta reprezintă o descoperire majoră în proces, oferind pentru prima dată o aparentă confirmare a faptului că agenții FBI care investighează atacurile credeau că au descoperit o legătură între terorișri și ambasada Saudită de la Washington.

Citește: Trump confirmă că fiul lui Osama bin Laden a fost ucis de americani

Nu este clar cât de puternice sunt dovezile împotriva fostului oficial al ambasadei Saudite, lucru care a fost subiect de dispute puternice în cadrul FBI timp de ani buni. Dar divulgarea acestui nume, chiar dacă din greșeală, pare să reînvie întrebările despre potențialele legături dintre saudiți și teroriștii care au comis atacul de la 11 septembrie.

Totodată acum se evidențiază eforturile extraordinare ale celor mai înalți oficiali ai administrației Trump de a preveni publicarea documentelor interne despre această temă.

Avocatul familiilor, Brett Eagelson, spune că acest nou incident arată că Washingtonul vrea să acopere faptul că a existat o comandă directă care a venit din ambasada saudită prin Ministrul pentru Afaceri Islamice, la teroriștii care au deturnat avioanele.

Pe de altă parte, avocatul a spus că a fost șocat de scăparea FBI prin faptul că a dezvăluit identitarea oficialului ambasadei, într-un dosar public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel