Galileo. Sistemul european de navigație prin satelit s-a stricat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sistemul nu este încă total operațional
Sistemul nu este încă total operațional
De câteva zile, sistemul european de navigație prin satelit, Galileo, s-a defectat. Informația, apărută inițial pe sursă, a fost confirmată.

”Galileo este, în prezent, afectat de un incident tehnic legat de infrastructura terestră”, a anunțat firma care se ocupă de sistem. Dintre toate serviciile, doar cele de cercetare și salvare (SAR) funcționează, folosită pentru localizarea persoanelor pierdute pe mare sau în munți, spre exemplul. Nu merge însă funcția de navigație.

Experții lucrează la remedierea situației. Potrivit presei, a fost organizat un comitet de experți care să analizeze anomaliile apărute, să găsească soluții și modalități de a le pune în aplicare.

Citește și Marea Britanie a cheltuit pe nimic 1,4 miliarde de euro

De menționat că Galileo, concurentul european al americanului GPS (Global Positionning System) furnizează servicii începând din decembrie 2016. Semnalele Galileo sunt utilizate în asociere cu alte sisteme de navigație prin satelit, ceea ce permite detectarea problemelor tehnice înainte ca sistemul să devină complet neoperațional.

E adevărat, Galileo nu funcționează la capacitate maximă, sistemul putându-și demonstra toate abilitățile începând din 2020. UE dorește să facă din sistemul ei o alternativă credibilă la GPS-ul american și la sistemul rus, GLONASS. Europenii mizează pe un plus de precizie și pe faptul că, spre deosebire de celelalte două sisteme, Galileo se află sub control civil, nu militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel