General Motors reia proiectul taxiului autonom, care a fost oprit din cauza unui accident
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Robotaxi / sursa foto: Wikimedia Commons / Mliu92
Robotaxi / sursa foto: Wikimedia Commons / Mliu92
Cruise, unitatea General Motors care se ocupă cu construirea mașinilor autonome, se pregătește să reia testarea taxiurilor care se conduc singure în uzina din Phoenix, Arizona.

Compania este pregătită să anunțe și să înceapă testele chiar marți, potrivit raportului, scrie Bloomber, citat de Reuters.

Cruise "nu a stabilit un termen pentru desfășurare. Suntem în curs de a ne întâlni cu oficiali din anumite piețe pentru a aduna informații, pentru a împărtăși actualizări și a reconstrui încrederea", a declarat purtătorul de cuvânt Pat Morrissey pentru Bloomberg.

Compania și-a suspendat operațiunile din SUA în octombrie anul trecut, după un incident în San Francisco, unde unul dintre taxiurile sale autonome a lovit o persoană din cauza unor defecțiuni tehnnice.

Din cauza unei erori de localizare, după ce a lovit persoana, vehiculul a continuat să meargă în loc să acționeze frâna de urgență, agățând pietonul.

Cruise vizează o revenire pe străzile orașelor spre sfârșitul acestui an, probabil în Houston sau Dallas iar mașinile vor fi asistate de șoferi umani, a raportat Reuters în februarie.

Înainte de aceasta, Cruise a efectuat operațiuni cu mașini operațiuni fără șofer în Phoenix, Houston, Austin, Dallas și Miami.

Vestea că GM va continua testele pentru acest model autonom vine la doar câteva zile după ce Tesla a anunțat o decizie asemănătoare.

Elon Musk a declarat că Tesla va lansa în această vară, pe 8 august propriul taxi autonom. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel