Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Germania a refuzat să permită o livrare de gaze naturale lichefiate (GNL) din Rusia la terminalul Brunsbuttel din nordul țării, în conformitate cu politica Berlinului de a nu importa GNL din Rusia, au declarat joi surse din industrie.
Financial Times a raportat mai devreme în cursul zilei de joi că Ministerul Economiei din Germania (BMWK) a ordonat Deutsche Energy Terminal să nu accepte livrări de GNL din Rusia, după ce compania a informat Berlinul că facilitatea sa de import de la Brunsbuttel urma să primească o încărcătură rusească duminică.
Nu este clar cine a comandat livrarea. Datele LSEG arată că trei tancuri GNL au plecat recent de la facilitatea Yamal LNG din Rusia și așteaptă noi ordine.
„Încărcătura era destinată pentru Brunsbuttel și cineva a încercat să-și încerce norocul, se pare, dorind să vadă cum va reacționa Berlinul”, a declarat o sursă din industrie pentru Reuters, adăugând că aceasta este „puțin o cascadorie de PR politic”.
Germania, cea mai mare economie a Europei și odinioară cel mai mare importator de gaze naturale din Rusia, nu a importat niciodată direct GNL rusesc și a încetat să mai cumpere gaz rusesc prin conducte după invazia Ucrainei de către Moscova.
În prezent, Germania se bazează pe GNL din Statele Unite și din alte părți, precum și pe gazele livrate prin conducte din Norvegia, pentru a înlocui gazul rusesc.
„Germania nu importă gaz rusesc ca o chestiune de principiu și este, de asemenea, clar pentru BMWK că acest lucru nu trebuie să se întâmple prin terminalele de GNL germane”, a declarat un purtător de cuvânt al BMWK.
În februarie, un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că firmele germane care importă GNL sau îl transportă în Germania s-au angajat să se asigure că niciun GNL rusesc nu ajunge în Germania atunci când achiziționează pe piață.
O analiză Reuters din aprilie a constatat că mai mult de o zecime din gazul rusesc care era anterior livrat prin conducte către Uniunea Europeană a fost înlocuit de GNL livrat în porturile UE, în principal în Spania, Belgia și Franța.
Deși Germania nu mai importă direct gaz rusesc, acesta ajunge totuși în Germania prin conductele în care alte țări din UE, cum ar fi Belgia prin terminalul Zeebrugge și alte terminale, injectează gaz rusesc.
Anul trecut, Germania a importat 48,6% din gazul său prin conducte din Belgia, Franța și Țările de Jos, conform datelor furnizate de agenția federală de reglementare a rețelei, Bundesnetzagentur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...