Germania. Ajutor de 22 miliarde euro pentru companiile afectate de pandemie

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O scrisoare timbrată din anul 1859 a fost vândută pentru o sumă COLOSALĂ
O scrisoare timbrată din anul 1859 a fost vândută pentru o sumă COLOSALĂ
Germania ar urma să plătească în perioada ianuarie-iunie 2020 aproximativ 22 miliarde de euro pentru a oferi ajutor companiilor şi angajaţilor independenţi, deoarece impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) se va extinde şi anul viitor, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Separat, pachetul de sprijin din noiembrie al autorităţilor de la Berlin pentru a compensa firmele afectate de măsurile de izolare adoptate luna aceasta se va ridica la 14 miliarde de euro, după ce iniţial Guvernul intenţiona să acorde zece miliarde de euro, susţin sursele.

Ca parte a noilor măsuri de sprijin, companiile pentru obţine până la 200.000 euro pe lună pentru a acoperi costurile fixe, cum ar fi chiria, în timp ce antreprenorii individuali pot primi până la 5.000 de euro.

Germania dispune de suficiente fonduri pentru a adopta noi măsuri de sprijin, dacă va fi necesar, pentru a contracara impactul pandemiei asupra celei mai mari economii europene, a afirmat joi ministrul de Finanţe Olaf Scholz. Acesta a explicat că autorităţile de la Berlin intenţionează să facă în total împrumuturi de peste 300 miliarde de euro în 2020 şi în 2021, dar trebuie să analizeze cu atenţie ce măsuri de sprijin sunt oportune.

Guvernul de la Berlin a îmbunătăţit recent estimările privind evoluţia PIB-ului Germaniei în 2020. Autorităţile germane se aşteaptă acum la un declin al PIB-ului de 5,5% anul acesta, faţă de un recul de 5,8% previzionat anterior. De asemenea, Executivul a confirmat prognoza privind un avans al economiei germane de 4,4% ,în 2021.

Citește și Florin Cîțu a explicat cum e cu DOBÂNDA reală în România

Germania a intrat în carantină parţială, cu restricţii radicale privind contactele fizice şi închideri de întreprinderi pentru luna noiembrie, cu scopul de a frâna creşterea infecţiilor de coronavirus înaintea începerii sărbătorilor de Crăciun. Sunt închise restaurantele şi barurile, precum şi cinematografele, teatrele, muzeele şi alte facilităţi culturale şi de agrement.

Reuniunile în aer liber sunt, de asemenea, limitate la membrii a cel puţin două familii, cu maximum zece persoane, potrivit regulilor decise de guvernul federal şi landurile germane. Spre deosebire de prima carantină din acest an, şcolile şi grădiniţele rămân deschise, precum şi majoritatea magazinelor şi a saloanelor de coafură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...

Warren Buffett
Închis
Se propune comasarea alegerilor
Magazin de mobilă / Foto: Freepik

Românii nu-și mai iau casă nouă, își renovează ce au

Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...

Pompe de petrol
Bogdan Chirițoiu / Foto: Oana Pavelescu

Albania începe lupta cu turismul necontrolat

Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...

Fondul Proprietarea
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Steagul SUA / Foto: Freepik

De ce a scos Donald Trump România din programul Visa Waiver

Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...

SpaceX
Shein / sursa foto: Flickr.com / Focal Foto
Bursa / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă

pixel