Germania cere decizii radicale în privința vaccinurilor
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Criza de vaccinuri conduce la decizii radicale
Criza de vaccinuri conduce la decizii radicale
Ministrul german al sănătății s-a declarat de acord cu propunerile UE de a introduce restricții la exportul vaccinurilor COVID-19, pe măsură ce tensiunile cu AstraZeneca și Pfizer au crescut, din cauza reducerii livrărilor la doar o lună după ce blocul a început vaccinarea, anunță Reuters.

UE a propus înființarea unui registru al exporturilor de vaccinuri, pe fondul frustrărilor generate de întârzierile în livrările de doze anti-COVID-19 ale AstraZeneca și de alte probleme de aprovizionare.

"Pot să înțeleg că există probleme de producție, dar trebuie să îi afecteze pe toți în același mod", a declarat ministrul Sănătății Jens Spahn pentru televiziunea ZDF.

„Nu este vorba despre Europa mai întâi, ci despre o cotă echitabilă pentru Europa”, a spus el, adăugând că, prin urmare, este logic să existe limite de export pentru vaccinuri.

AstraZeneca a declarat vineri că nu poate îndeplini obiectivele de aprovizionare pentru cele 27 de țări din UE până la sfârșitul lunii martie - o lovitură suplimentară pentru blocul comunitar după ce Pfizer a anunțat o încetinire temporară a livrărilor în ianuarie.

AstraZeneca a declarat luni că face tot ce poate pentru a aduce vaccinul către milioane de europeni cât mai curând posibil.

Sfârșitul pandemiei? Acest medicament ar fi răspunsul. Experții, optimiști

Un oficial al UE a declarat pentru Reuters că AstraZeneca a primit un avans de 336 de milioane de euro (408 milioane de dolari) atunci când UE a încheiat un acord cu compania, în august, pentru cel puțin 300 de milioane de doze și o opțiune pentru alte 100 de milioane. Acordul a fost primul semnat de bloc pentru a asigura vaccinuri. Asta după ce Statele Unite au asigurat în mai 300 de milioane de doze pentru până la 1,2 miliarde de dolari, iar Marea Britanie, tot în mai, a asigurat 100 de milioane de doze pentru 84 de milioane de lire sterline (114 milioane de dolari).

Ministrul britanic responsabil cu vaccinurile, Nadhim Zahawi, a declarat că, deși livrările sunt limitate, el este încrezător că Pfizer, AstraZeneca și Moderna își vor îndeplini angajamentele.

Spahn a refuzat să speculeze în privința rapoartelor mass-media care spuneau că vaccinul AstraZeneca nu era foarte eficient pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, spunând că se așteaptă ca autoritățile europene să aprobe al treilea vaccin împotriva COVID-19 vineri. AstraZeneca a respins informațiile.

Spahn a spus că este încurajator faptul că numărul de noi cazuri de coronavirus scade în Germania și că, dacă această tendință continuă, se poate lua o decizie cu privire la restricțiile viitoare. Școlile și creșele vor fi primele redeschise, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel