Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
UE a propus înființarea unui registru al exporturilor de vaccinuri, pe fondul frustrărilor generate de întârzierile în livrările de doze anti-COVID-19 ale AstraZeneca și de alte probleme de aprovizionare.
"Pot să înțeleg că există probleme de producție, dar trebuie să îi afecteze pe toți în același mod", a declarat ministrul Sănătății Jens Spahn pentru televiziunea ZDF.
„Nu este vorba despre Europa mai întâi, ci despre o cotă echitabilă pentru Europa”, a spus el, adăugând că, prin urmare, este logic să existe limite de export pentru vaccinuri.
AstraZeneca a declarat vineri că nu poate îndeplini obiectivele de aprovizionare pentru cele 27 de țări din UE până la sfârșitul lunii martie - o lovitură suplimentară pentru blocul comunitar după ce Pfizer a anunțat o încetinire temporară a livrărilor în ianuarie.
AstraZeneca a declarat luni că face tot ce poate pentru a aduce vaccinul către milioane de europeni cât mai curând posibil.
Sfârșitul pandemiei? Acest medicament ar fi răspunsul. Experții, optimiști
Un oficial al UE a declarat pentru Reuters că AstraZeneca a primit un avans de 336 de milioane de euro (408 milioane de dolari) atunci când UE a încheiat un acord cu compania, în august, pentru cel puțin 300 de milioane de doze și o opțiune pentru alte 100 de milioane. Acordul a fost primul semnat de bloc pentru a asigura vaccinuri. Asta după ce Statele Unite au asigurat în mai 300 de milioane de doze pentru până la 1,2 miliarde de dolari, iar Marea Britanie, tot în mai, a asigurat 100 de milioane de doze pentru 84 de milioane de lire sterline (114 milioane de dolari).
Ministrul britanic responsabil cu vaccinurile, Nadhim Zahawi, a declarat că, deși livrările sunt limitate, el este încrezător că Pfizer, AstraZeneca și Moderna își vor îndeplini angajamentele.
Spahn a refuzat să speculeze în privința rapoartelor mass-media care spuneau că vaccinul AstraZeneca nu era foarte eficient pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, spunând că se așteaptă ca autoritățile europene să aprobe al treilea vaccin împotriva COVID-19 vineri. AstraZeneca a respins informațiile.
Spahn a spus că este încurajator faptul că numărul de noi cazuri de coronavirus scade în Germania și că, dacă această tendință continuă, se poate lua o decizie cu privire la restricțiile viitoare. Școlile și creșele vor fi primele redeschise, a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...