Germania cumpără elicoptere de la Boeing pentru 4 miliarde euro. De ce
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un elicopter militar de transport greu
Un elicopter militar de transport greu
Alegând produsele de la Boeing, Germania a dat o lovitură altui mare fabricant de armament, tot american. Este vorba despre Lockheed Martin.

Potrivit unei declarații a ministrului german al apărării, Christine Lambrecht, Germania va cumpăra 60 de elicoptere de transport greu de la Boeing, un contrat în valoare totală de 4 miliarde de euro. Aparatele Chinook de la Boeing sunt folosite în întreaga lume, astfel încât piesele de schimb sunt ușor de găsit.

Germania va cumpăra 60 de elicoptere de transport greu Chinook de la Boeing pentru a-și înlocui flota îmbătrânită de CH-53K, a explicat Christine Lambrecht, dând o lovitură rivalului Lockheed Martin, care a concurat și el pentru această comandă. 

"Cu acest model, ne consolidăm capacitatea de a coopera în Europa", a adăugat Lambrecht, care nu a precizat și care este prețul unui asemenea aparat în discursul său rostit în Camera inferioară a Bundestagului.

Conform datelor de planificare din trecut, Bundeswehr urma să achiziționeze între 45 și 60 de elicoptere de transport greu la un cost de aproximativ 4 miliarde de euro, care urmau să fie livrate între 2023 și 2029. Un argument crucial în favoarea Chinook a fost utilizarea sa globală, a declarat reporterilor șeful apărării germane, Eberhard Zorn.

Mai mult de 500 de Chinooks sunt folosite de armata americană și de forțele din Europa, ceea ce înseamnă că piesele de schimb sunt disponibile cu ușurință, astfel încât elicopterele pot fi folosite pentru o perioadă lungă de timp.

Citește și Vai de armata lui Putin! Un oficial american spune ce s-a ales de ea

În schimb, CH-53K este utilizat doar de pușcașii marini americani și de Israel, a precizat Zorn. Boeing, cu al său Chinook cu rotor tandem, și Sikorsky de la Lockheed, cu al său CH-53K, sunt singurele companii occidentale care oferă acest tip de elicopter militar.

În ultimii ani, Bundeswehr a amânat în mod repetat decizia de a cumpăra noi elicoptere de transport greu. Pentru misiunea sa din Afganistan, s-a bazat în mare măsură pe vechiul CH-53, pe care îl folosea încă din anii 1970. Operațiunea a scos la iveală punctele slabe ale acestui elicopter îmbătrânit, care a trebuit să fie supus unor lucrări de întreținere extinse pentru a rămâne în aer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...


pixel