Germania oprește programul de subvenționare a mașinilor electrice
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Mașini / Sursa: Freepik.com
Mașini / Sursa: Freepik.com
Confruntată cu o serie de probleme în domeniul producției, sectorul auto electric din Germania pierde teren în fața SUA sau a Chinei, lideri ai acestei industrii.

Germania va închide luni programul de subvenționare a vehiculelor electrice. În ultimii șapte ani Guvernul a plătit aproximativ 10 miliarde de euro în acest scop, a anunțat Ministerul Economiei.

Această măsură vine în contextul în care Germania trebuie să reducă cheltuielile după adoptarea, în această săptămână, a unui buget revizuit pentru 2024.

Bugetul Germaniei pentru anul viitor a trebuit să fie redus după o decizie a Curții Constituționale a Germaniei, care a invalidat transferul a 60 de miliarde de euro din fondurile pentru combaterea pandemiei în cele menite să accelereze tranziția ecologică a Germaniei, provocând o gaură imensă în bugetul de stat al țării.

Subvenția pentru mașinile electrice trebuia inițial să se aplice până la sfârșitul anului 2024. Subvențiile deja solicitate vor fi plătite, dar începând de luni nu vor mai fi acceptați noi solicitanți.

Industria auto din Germania și-a extins gama de vehicule electrice după ce China și SUA au dobândit avansul producătorilor germani într-un sector în plină dezvoltare.

Aproximativ 1,2 milioane de mașini electrice circulau pe străzile din Germania în primăvara acestui an, foarte puține în comparație cu obiectivul de 15 milioane stabilit pentru 2030, potrivit autorității rutiere germane KBA.

Această încetinire a vânzărilor de vehicule electrice se datorează în principal lipsei de stații de încărcare din zona rurală, a unei autonomii limitate și prețurile mari ale acestor vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel