CFA România: Depreciere a leului în următoarele 12 luni. Ce se va întâmpla cu inflaţia
Indicatorul de Încredere...
Exporturile din Germania, țară care ocupă poziția de primă economie a europei, au scăzut cu 0,1% în mai, comparativ cu luna precedentă, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 0,3%, conform Agerpres.
"Comerţul nu mai este motorul rezilient de creştere a economiei germane, ci mai degrabă o frână", a apreciat Carsten Brzeski, de la ING.
Motivele care au generat acest deficit din zona de exporturi în Germania sunt date de perturbările din lanţurile de aprovizionare, o economie globală mai fragmentată şi sporirea capacităţii Chinei de a produce mărfuri pe care anterior le importa din a explicat Brzeski.
Astfel, exporturile în ţările din Uniunea Europeană au scăzut cu 1,5% în mai, comparativ cu luna precedentă, dar cele mai mari scăderi în ceea ce privește exporturile sunt cele spre SUA şi Rusia care au înregistrat un declin de 3,6% şi, respectiv, 7,4%.
"Reducerea cererii din SUA este în mod special semnificativă. La cum stau lucrurile, sectorul exporturilor va înregistra un nou declin trimestrial", a declarat Alexander Krueger, economist şef la Hauck Aufhaeuser Lampe Privatbank.
Activitatea întreprinderilor la nivel european a încetinit în luna iunie
Banca Centrală Europeană a crescut constant ratele dobânzilor în ultimele 12 luni, în încercarea de a reduce inflația. Cu toate acestea, ratele mai mari pot duce la costuri mai mari pentru companiile din întregul bloc, devenind astfel adesea o povară pentru producție.
La nivel de țară, datele din Germania au arătat, de asemenea, o încetinire în cea mai mare economie a Europei. Indicele flash PMI german a scăzut la 50,8 în iunie, de la 53,9 în mai, la 50,8. Acest rezultat a fost sub așteptările pieței.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...