Germanii fac cursuri ca să învețe cum să se descurce dacă se întrerupe energia electrică

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Germanii fac cursuri ca să învețe cum să se descurce dacă se întrerupe energia electrică
Germanii fac cursuri ca să învețe cum să se descurce dacă se întrerupe energia electrică
Ceea ce odată era un scenariu de film SF, perspectiva unei pene de curent în cea mai mare economie Europei a devenit acum o ameninţare posibilă în contextul crizei energetice actuale, transmite Reuters.

În acest context, un număr din ce în ce mai mare de germani au început să facă cursuri pentru a învăţa cum să acţioneze dacă se găsesc într-o situaţie de pană de curent.

„Dacă se opreşte alimentarea cu electricitate atunci nimic nu mai funcţionează. Şi trebuie să înţelegem ce înseamnă cu adevărat această expresie”, a spus Birgitt Eberlin, instructoare care lucrează pentru organizaţia caritabilă Workers' Samaritan Federation (ASB).

În aceste situaţii, sarcini simple, precum gătitul mâncării, hidratarea sau îngrijirea animalelor de companie sau sunatul la uşa vecinului devin o provocare.

De aceea, organizaţiile caritabile din Germania au început să ofere cursuri gratuite cu privire la acest subiect, în numele BBK, Oficiul Federal pentru Protecţie Civilă şi Asistenţă în caz de Dezastre.

La sediul organizaţiei caritabile Workers' Samaritan Federation (ASB), de la marginea Berlinului, Birgitt Eberlin le explică cursanţilor săi elementele de bază, inclusiv faptul că trebuie să aibă pregătite lumânări, chibrituri şi lămpi, după care stinge lumina şi restul cursului se derulează la lumina lumânării.

„Cu trei generaţii în urmă, oamenii ştiau ce înseamnă viaţa fără electricitate. Acum ne dăm seama că abia putem funcţiona fără electricitate”, spune Albrecht Broemme, fost pompier la Berlin care a fost rechemat de la pensie pentru a ajuta la punerea la punct a infrastructurii pentru pandemie, iar ulterior pentru sosirea refugiaţilor ucraineni.

Agenţia federală pentru reţele din Germania a avertizat că există posibilitatea raţionalizării gazelor naturale la iarnă, după ce Rusia a redus livrările de energie spre Germania, ca urmare a invadării Ucrainei, mai scrie Reuters, citată de Agerpres. Cu toate acestea, în condiţiile în care depozitele de gaze sunt aproape pline şi vremea este neobişnuit de caldă pentru această perioadă a anului, Germania speră să evite penele de curent neanunţate.

China a bulversat piața petrolului! Prețul barilului a explodat

Prețul petrolului a crescut vineri, pe fondul anunțului privind relaxarea restricțiilor anti-Covid din China, care subminează cererea de aur negru din partea celui mai mare importator mondial de țiței. În ultima zi lucrătoare a săptămânii, în jurul orei 11:05 GMT, contractele cu livrare în ianuarie 2023 pentru barilul marca Brent din Marea Nordului, cu extracție din Marea Nordului, de referință în Europa, era în creștere cu 3,01%, la 96,49 dolari. Cotația americană West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în decembrie a urcat, la rândul ei, cu 3,41%, la 89,42 dolari.

Mai mulți factori au susținut prețul petrolului înainte de weekend, "între perspectiva unei decizii a Rezervei Federale a SUA mai puțin agresive și anunțul regimului de la Beijing privind reducerea măsurilor de carantinare aplicate celor care călătoresc în China", a comentat pentru AFP Han Tan, analist la Exinity. 

Un rol l-au avut inclusiv veștile de joi privind inflația americană pentru luna octombrie, care s-a dovedit sub previziunile analiștilor, ceea ce a amplificat speranța că Banca Centrală a Statelor Unite își va revizui planurile de majorare a dobânzii cheie și va încetini politicile sale de înăsprire monetară, care apasă asupra economiei. 

Restricțiile impuse de autoritățile din China, cu închiderea de întreprinderi și orașe întregi au limitat numărul de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2, dar au încetinit activitatea economică, reducând, prin urmare, cererea de combustibil și produse petroliere în cel mai mare importator mondial.

În ceea ce privește oferta, piața a fost atentă la veștile primite de la membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec) și de la partenerii săi din Opec+, care au decis să își limiteze producția în noiembrie. "Prioritatea noastră este să fim prudenți", a declarat vineri dimineață ministrul saudit al Energiei, Abdelaziz bin Salmane, într-un interviu acordat vineri dimineață postului Bloomberg TV, citând riscul unei recesiuni mondiale care ar reduce cererea globală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Date ROBOR

Indicele ROBOR la trei luni a urcat, marţi, la 5,87% pe an

Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.

Instalație de gaze
Foto: Oana Pavelescu
foto: pexels.com
Trump. Foto: Pexels.com
O scădere semnificativă
Industrie / Sursa: Freepik.com
Bani - calcule

BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei

BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...

Liga spaniolă / Sursa foto: Shutterstock

Hola, España! Premiere fotbalistice în La Liga Spania

Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...

Gazprombank / FOTO: Wikipedia

Turcia sare în ajutorul Gazprombank și negociază cu SUA

Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...

Cimitir de mașini / FOTO: Captură de ecran
Nissan / FOTO: Unsplash

Nissan caută un investitor pe termen lung

În mod specific, compania este interesată de...

Mgmenergo / FOTO: Pexels
Izolații / FOTO: Pexels
Telefon mobil / FOTO: Freepik

Huawei renunță la Android

Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...

Angela Merkel / Foto: Thomas Imo/photothek/Bundestag

Refugiați, energie, Rusia: Merkel nu regretă nimic

Angela Merkel și-a scris memoriile. ”Libertate” se...

Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...

Conducte petroliere / Foto: Rawpixel
Registrul Auto Român
ANAF / Foto: DCBusiness
Warren Buffett / FOTO: Facebook
Călin Georgescu / Foto: LUCIAN TUDOSE / Agerpres
Casă țărănească din secolul XIX
Nvidia / Foto: Nvidia / Flickr
Bani. Foto: Mihai Ciobanu

Cursul BNR: Euro a crescut, dolarul și aurul au scăzut

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

Bursa de Valori București

BVB a închis ziua în scădere pe toţi indicii

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...

Foto: Pexels.com

pixel