O nouă scădere considerabilă a prețurilor la carburanți. Cât costă un plin
Vorbim despre o ieftinire care...
"Pandemia nu s-a încheiat, este cât se poate de evident că la acest moment există patru variante virale îngrijorătoare: varianta Alfa - britanică; varianta Beta - sud-africană; Gama, cea braziliană, şi varianta Delta sau varianta indiană" a spus Gheorghiță.
Tulpina indiană, de două ori mai contagioasă decât virusul inițial.
"Această tulpină (indiană) are o capacitate de contagiozitate cu circa 50% mai mare decât varianta britanică şi ştim că varianta britanică avea o capacitate de contagiozitate cu cel puţin 30%-50% mai mare decât varianta iniţială din Wuhan. Dacă ne-am uita la rata bazală de reproducere a cazurilor, este de aproape 5, în sensul că un pacient bolnav infectează alte 5 persoane. Spre deosebire de tulpina iniţială, care avea o rată bazală de reproducere a cazurilor între 2 şi 3", a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Cum am ajuns aici
Declarațiile șefului CNCAV vin în contextul în care procentul vaccinării în România este de doar 28% din populație, la jumătate față de cele mai avansate țări din UE, din punct de vedere al vaccinării.
Stagnarea campaniei de vaccinare este și rezultatul unei slabe comunicări pe care autoritățile au avut-o cu comunitățile din mediul rural.
Dar rămânerea în urmă se datorează, probabil, unui cumul de factori, cum ar fi: campanii masive de dezinformare prin care se evidențiază, în mod exagerat și răuvoitor, anumite limitări ale unor vaccinuri sau care vehiculează teorii ale conspirației.
Citește și: Jumătate dintre români vor să-și schimbe furnizorul de energie. Sondaj
Mai adăugăm aici și atitudinea agresivă a unor personaje din zona politică sau a unor voci cu influență în rândul opiniei publice și avem un tablou (parțial) al situației vaccinării în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Vorbim despre o ieftinire care...
Sunt date INS, dar provizorii.
Dolarul american și-a recăpătat din avânt, după ce...
O încercare ce se dovește însă destul de dificilă.
Un risc crescut, dar fără măsuri iminente.
Indicele BET s-a depreciat cu...
Aramco anunță descoperiri de...
Donald Trump schimbă regulile...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...
Prețul petrolului continuă să scadă pe fondul temerilor...
ANAF face un pas decisiv spre...
De la 1 aprilie 2025,...
Peste 60% dintre angajatori vor...
În același timp, guvernatorul...
Euro se întărește datorită lichidității sale.