Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Lansat sâmbătă seara în prezenţa proprietarilor de schi şi cabane din Munţii Şureanu, interesaţi să se folosească de acest produs, volumul "Paşi Liberi. Ghidul Schiorului, la Şureanu" este, potrivit autorului, "un produs unic în ţară", prin subiectele abordate - Domeniul Schiabil Şureanu, relaţia între schior şi corpul său, relaţia între schior şi echipamentul său, originile schiului etc.
"Nu s-a mai scris, până acum, un ghid despre Şureanu, care să fie, totodată, o prezentare a zonei şi a Domeniului Schiabil Şureanu, un îndrumător pentru turiştii care vor să cunoască schiul, un tutorial de înţelegere a echipamentului de schi, un sprijin moral pentru schiorii care întâmpină blocaje psihologice", a afirmat Florian Rareş Tileagă.
Volumul cuprinde şi o confesiune a autorului, care este şi monitor de schi, precum şi un pamflet la adresa moravurilor din schi şi o ilustrare sintetică a Munţilor Şureanu, ca ofertă de produse turistice pe timp de iarnă-vară.
"De fapt, ghidul este unic prin aceea că este sintetic: fiind, în acelaşi timp, un ghid de psihologie a schiorului, este şi un ghid de drumeţii. Şi, fiind în acelaşi timp, un ghid de drumeţii, este la fel de mult un ghid de produse turistice - schi, airsoft, mountain-biking, off-roading etc", a menţionat Tileagă.
Citește și: Turismul balneo încurajat prin finanțări în proiecte destinate stațiunilor
Volumul "Paşi Liberi. Ghidul schiorului, la Şureanu" este realizat în regim propriu de către autor, care este jurnalist de călătorii şi fotograf şi, totodată, critic de film şi teatru pentru diverse publicaţii de specialitate, fiind absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj. Pe timp de iarnă lucrează ca monitor de schi, conducând o şcoală de schi din Munţii Şureanu.
Situat în extremitatea sudică a judeţului Alba, zonă denumită "Elveţia Estului" sau 'Elveţia României', Domeniul schiabil Şureanu este amplasat la cea mai mare altitudine din ţară, la două mii de metri. Are zece pârtii, în lungime totală de 18 kilometri, unde zăpada persistă până târziu, în primăvară, fiind printre ultimele locuri din ţară în care se mai poate schia până la începutul lunii aprilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.