Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
O ceașcă de cafea ar putea deveni în curând mult mai scumpă din cauza noilor norme privind producția de cafea și defrișările, potrivit președintelui companiei Lavazza, Giuseppe Lavazza.
Normele UE privind defrișările, puse în aplicare recent, ar putea însemna că exporturile de boabe de cafea a mii de fermieri către UE ar putea fi în curând respinse, deoarece au fost produse pe terenuri care au fost recent defrișate.
Deși normele UE privind defrișările sunt considerate a avea intenții bune, având ca scop conservarea pădurilor și reducerea impactului defrișărilor asupra comunităților locale, mai mulți lideri din industrie se tem că acestea ar putea fi prost gândite și aproape imposibil de pus în aplicare în unele cazuri.
În conformitate cu noile norme europene, producătorii de cafea din întreaga lume vor trebui să utilizeze coordonate prin satelit pentru a cartografia digital suprafața fermei lor și pentru a evidenția în mod clar limitele acesteia, pentru a verifica dacă o parte din teren a fost despădurită recent.
Cu toate acestea, pentru mai mulți fermieri din principalele țări producătoare de cafea și în curs de dezvoltare, precum Brazilia, Vietnam, Indonezia și Columbia, acest lucru ar fi aproape imposibil, din cauza fondurilor și a expertizei tehnice necesare pentru cartografierea prin satelit.
Într-o conversație cu jurnaliștii în timpul turneului de tenis de la Wimbledon, relatată de Telegraph, Lavazza a declarat că urmările asupra afacerilor ar fi „teribile”.
Lavazza a adăugat: „Acest lucru introduce o mare limitare, o denaturare foarte puternică a pieței.
„Pentru toți prăjitorii europeni, aceasta este o mare provocare. Gândiți-vă la fermierii din America Centrală, cred că foarte puțini dintre ei sunt pregătiți să se conformeze regulamentului.”
Noile reglementări ale UE vor crea, de asemenea, o reglementare suplimentară pentru importatorii de cafea din blocul comunitar, care vor trebui acum să efectueze controale extinse asupra partenerilor lor de export, anume audituri independente și evaluări ale riscurilor.
Acest lucru va crește probabil costurile și timpul necesar, ceea ce ar putea însemna, de asemenea, că o mulțime de prăjitori de cafea din UE se gândesc să părăsească exporturile către Europa și să înființeze fabrici în altă parte, cum ar fi China sau SUA, limitând și mai mult aprovizionarea cu cafea.
Prețurile cafelei au crescut recent și din cauza unor factori naturali, cum ar fi seceta, precum și a unor factori geopolitici, cum ar fi criza de la Marea Roșie, care au prelungit considerabil timpii de transport și întârzierile din lanțul de aprovizionare.
Sahra Nguyen, fondator al Nguyen Coffee Supply, un prăjitor și importator specializat de cafea vietnameză, a declarat, după cum a raportat Perfect Daily Grind: „Există mai mulți factori care influențează creșterea prețului cafelei robusta, inclusiv penuria cauzată de secetă, care va determina creșterea prețului odată cu cererea. În plus, penuria de arabica legată de climă va determina, de asemenea, creșterea cererii de robusta, deoarece prăjitorii vor trebui să își diversifice oferta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...