Scădere cu 5% a volumului lucrărilor de construcţii. Date INS
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Glencore a anunțat marți că se alătură companiei canadiene de reciclare a bateriilor Li-Cycle Holdings pentru a construi un nou centru de reciclare a bateriilor în Italia, despre care companiile au spus că va fi cea mai mare sursă de litiu reciclat de calitate pentru baterii din Europa.
Companiile au semnat o scrisoare de intenție pentru a dezvolta o unitate centrală în Portovesme, Italia, pentru a produce materiale esențiale pentru baterii, inclusiv nichel, cobalt și litiu din conținutul reciclat al bateriilor.
Noua instalație, care ar putea fi pusă în funcțiune până la sfârșitul anului 2026 sau începutul anului 2027, ar avea capacitatea de a procesa 50K-70K tone/an de produse de rebuturi pretratate, cunoscute sub numele de masă neagră, echivalentul a până la 36 GWh de baterii litiu-ion.
Un studiu de fezabilitate definitiv pentru acest amplasament va începe în următoarele două luni și se va încheia la jumătatea anului 2024, au declarat companiile.
Glencore a făcut o investiție de 200 milioane de dolari în Li-Cycle anul trecut; LG Chem și Koch Industries sunt, de asemenea, investitori în Li-Cycle.
Te-ar putea interesa și:
România deţine 13 dintre cele peste 30 de materii prime critice la nivel European
Europa trebuie să spună stop procesării materiilor prime, mai ales a materiilor prime critice, în afara graniţelor UE, consideră ministerul Economiei, Florin Spătaru.
"Dependenţa Uniunii Europene de materiile prime critice poate expune industria la costuri ridicate în lanţul de aprovizionare. România deţine 13 dintre cele peste 30 de materii prime critice identificate la nivel european, deci are resursele minerale necesare pentru a contribui la reducerea dependenţei pas cu pas. Ţara noastră s-a poziţionat activ pentru discutarea regulamentului privind materiile prime critice, susţinând importanţa procesării acestor materii prime în România. Europa trebuie să spună stop procesării materiilor prime, mai ales a materiilor prime critice, în afara graniţelor UE", a declarat marţi Florin Spătaru, într-o întâlnire cu ministrul Întreprinderilor din Italia, Adolfo Urso.
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, în cadrul întrevederii au fost discutate principalele dosare economice europene şi de interes comun, în diverse domenii economice, precum industria textilă şi auto. Totodată, au fost analizate măsurile care urmează să fie incluse în Actul privind Materiile Prime Critice - European Critical Raw Materials Act. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...