Concret, Goldman Sachs a început să folosească drone cu ajutorul cărora clienții pot vedea companiilor cu care se află în negocieri. Întâlnirile de lucru și personale au fost înlocuite cu reuniuni video, filmate, la rândul lor, tot de drone.
”Vindem întreprinderi pretutindeni în lume, folosind drone pentru vizitarea obiectivelor aflate în vizorul nostru sau al clienților”, a explicat pentru CNBC unul dintre șefii serviciului M&A Goldman Sachs, Stephan Feldgoise, potrivit căruia această soluție permite clienților să capete încredere, deoarece atunci când cineva cumpără ceva vrea să vadă, să atingă și să simtă ce achiziționează.
Acum, majoritatea tranzacțiilor se încheie pe aplicațiile de videoconferințe Zoom, BlueJeans, Cisco Webex și Microsoft Teams. Excursiile prin birouri și secții de producție au devenit virtuale, dronele fiind, aici, elementul central.
Citește și Oficial BNR: Mulţi români poate nu îşi dau seama
Dronele comerciale costă de la 1000 de dolari în sus, dar companiile angajează și videoperatori, ale căror servicii de filmare și montaj costă nu mai puțin de 10.000 de dolari. După cum spune Feldgoise, din cele câteva sute de tranzacții pentru care Goldman Sachs a oferit consultanță, mai mult de 95% au fost încheiate fără comunicare personală directă.
”Fără îndoială, este începutul unei revoluții în acest sector bancar al consultanței. În opinia noastră, segmentul de fuziuni și achiziții nu va mai fi niciodată cum a fost”, a afirmat top managerul Goldman Sachs, bancă devenită, potrivit Dellogic, lider în domeniul M&A după numărul tranzacțiilor anunțate. Un sector care a cunoscut în trimestrul III o creștere de 152%, până la 1,13 trilioane de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...