A patra rundă FIDELIS vine cu surprize: Statul îți dă 7,80% pe an, fără impozit!
Ministerul Finanțelor lansează...
Giganții din domeniul tehnologiei au fost afectați de recesiunea economică globală, ceea ce i-a determinat să decidă tăieri de cheltuieli, materializate prin concedieri masive de personal. Așa s-a întâmplat la Amazon sau Facebook, așa s-se întâmplă și la Google, pe care problemele nu l-au ocolit. La începutul acestui an, firma cu sediul în Mountain View a anunțat că va tăia 12.000 de posturi. În ciuda acestor dificultăți, acest lucru nu l-a împiedicat pe directorul său general, Sundar Pichai, să câștige un salariu considerabil, a anunțat postul de televiziune CNN.
Potrivit cifrelor de la Securities and Exchange Commission (SEC), în 2022, Pichai a câștigat 226 de milioane de dolari, ceea ce îl face unul dintre cei mai bine plătiți CEO din lume. Mai precis, șeful Google și Alphabet are un salariu de 2 milioane de dolari. Cu toate acestea, el a primit și alte compensații de aproape 6 milioane de dolari, precum și un premiu în acțiuni de 218 milioane de dolari. Totalul se ridică la aproape 226 de milioane de dolari. Datele SEC relevă, de asemenea, că Alphabet, compania-mamă a Google, a cheltuit 6 milioane de dolari în 2022 pentru a asigura securitatea lui Sundar Pichai.
12.000 de disponibilizări
După cum notează CNN, în SUA, salariile mari ale directorilor executivi sunt din ce în ce mai controversate într-un climat economic dificil. De exemplu, salariul lui Sundar Pichai a ridicat semne de întrebare în momentul în care acesta a anunțat că Alphabet va renunța la 12.000 de angajați ca urmare a încetinirii creșterii globale. Cu toate acestea, potrivit unui raport al think tank-ului Economic Policy Institute, citat de CNN, salariile directorilor executivi au crescut cu 1.460% între 1978 și 2021.
"Această escaladare a salariilor directorilor executivi și, în general, a alimentat creșterea veniturilor pentru cei mai bogați 1% și 0,1%, lăsând mai puține câștiguri de creștere economică pentru muncitorii obișnuiți și mărind decalajul dintre cei care câștigă foarte mult și cei mai săraci 90%", spun analiștii Institutului. Aceștia concluzionează spunând că "economia nu ar avea de suferit dacă directorii executivi ar fi plătiți mai puțin (sau impozitați mai mult)".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanțelor lansează...
OUG nr. 29/2025, publicată în...
ROBID și ROBOR cresc...
Parlamentul a adoptat legea...
Schimbări majore în Programul...
Consiliul Concurenței a...
Ministerul Investițiilor...
Premierul interimar Cătălin...
Conflictul din Cașmir...
Disney preconizează deschiderea...
Problema cea mai mare o...
Bulgaria şi Grecia au semnat,...
Financial Times a aflat încotro...
Ministrul Energiei a anunţat că o parte din gazele...
Informare pentru medici,...
Noi liste cu dosare aprobate în...
Ministrul Finanțelor Tanczos...
Indicele ROBOR la trei luni a...
Sectorul sănătății este pe roșu...
Sentimentul de pe piața...
Franța și Germania promit reforme economice coordonate...
JPMorgan pariază pe scăderea...
Constructorul Airbus vine cu o propunere ca răspuns la...
Putin și Maduro semnează un acord de parteneriat...