Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Google, deţinut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc, a declarat că această caracteristică va fi lansată spre finalul acestui an în Statele Unite şi ulterior va deveni disponibilă şi în alte ţări, în cadrul angajamentului său de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin intermediul serviciilor sale.
Cu excepţia situaţiei în care utilizatorii renunţă la această opţiune, ruta implicită va fi una ''prietenoasă cu mediul'', în cazul în care parcurgerea variantelor comparabile necesită aproximativ la fel de mult timp, a indicat Google. Atunci când alternativele sunt semnificativ mai rapide, Google va oferi opţiuni şi le va permite utilizatorilor să compare estimările privind nivelul de emisii.
''Ceea ce vedem este pentru aproximativ jumătate dintre rute, suntem capabili să găsim o opţiune mai prietenoasă cu mediul, cu un compromis de timp minim sau inexistent'', a declarat luni presei Russell Dicker, director de produs la Google.
Google a precizat că estimările relative privind emisiile provin de la teste efectuate pe diferite tipuri de vehicule şi de drumuri, pe baza informaţiilor de la Laboratorul Naţional pentru Energie Regenerabilă (NREL), un institut guvernamental din Statele Unite. Datele legate de înclinarea căilor rutiere provin de la maşinile sale Street View şi de la imagini aeriene şi din satelit.
Citește și Cât de des colectează Google și Apple datele telefonului tău
Efectul potenţial asupra emisiilor în urma utilizării acestei funcţii este neclar, notează Reuters. Însă, în urma unui studiu efectuat anul trecut la Universitatea de Stat din California pe 20 de persoane, cercetătorii au constatat că participanţii au fost mai înclinaţi să ia în considerare emisiile de carbon în selectarea traseului după testarea unei aplicaţii care afişa astfel de estimări.
Anunţul Google vizează şi alte schimbări asociate mediului. Începând din iunie, şoferii vor fi avertizaţi când intenţionează să călătorească prin zone cu nivel scăzut de emisii unde circulaţia unor vehicule este restricţionată în Germania, Franţa, Olanda, Spania şi Marea Britanie. În lunile următoare, utilizatorii aplicaţiei Maps vor putea compara deplasarea cu maşina, bicicleta, transportul public şi alte opţiuni de călătorie într-un singur loc, în loc să fie necesară comutarea între diferite secţiuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...