Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Aceste date fac parte dintr-un nou studiu al Greenpeace Olanda, intitulat „Emisiile de astăzi, decesele de mâine: Modul în care marile companii fosile din Europa pun vieți în pericol”.
Aceleași estimări spun că OMV va cauza până la 15.000 de victime, la acest număr contribuind și subsidiara românească a companiei, OMV Petrom. În ceea ce privește România, OMV Petrom intenționează să-și extindă operațiunile și emisiile, cel mai semnificativ proiect fiind cel de extragere a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.
Potrivit studiului, estimările iau în considerare doar decesele suplimentare cauzate direct de temperaturile extreme și nu evaluează alte efecte ale arderii combustibililor fosili, cum ar fi inundațiile frecvente și extreme, seceta, incendiile de pădure, furtunile sau bolile infecțioase. Această estimare se referă doar la anul 2022, ceea ce înseamnă că aceste decese se vor înmulți de la an la an dacă emisiile de combustibili fosili nu vor fi reduse drastic.
Alin Tănase, Greenpeace România: „Viața a 15.000 de oameni este amenințată de OMV, iar extragerea gazelor fosile din Marea Neagră, un proiect major susținut de guvern, va crește și mai mult acest bilanț tragic. Multe dintre aceste decese premature pot fi evitate dacă OMV și guvernul acționează acum pentru reducerea rapidă a emisiilor și eliminarea combustibililor fosili. Este nevoie să acționăm, să salvăm vieți și să tragem la răspundere guvernul și industria combustibililor fosili.”
Lisa Göldner, Fossil Free Revolution: ”Doar un singur an de emisii va crea consecințe mortale până la sfârșitul secolului. Astfel, dacă industria combustibililor fosili continuă să extragă și să ardă la nivelul actual, milioane de oameni din întreaga lume ar putea muri prematur. Eliminarea treptată a combustibililor fosili din uz este o chestiune de viață și de moarte, guvernele trebuie să acționeze acum pentru a interzice noi proiecte de combustibili fosili și pentru a forța companiile producătoare să își reducă rapid emisiile."
Raportul a fost dezbătut ieri, 5 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă COP28.
Metodologie. Acest raport utilizează metode statistice pentru a estima numărul de decese în exces care ar putea apărea înainte de sfârșitul acestui secol ca urmare a emisiilor de gaze cu efect de seră ale companiilor producătoare de combustibili fosili. Scopul acestei cercetări este de a înțelege și de a ilustra măsura în care viitoarele schimbări climatice sunt atribuibile emisiilor de carbon actuale și viitoare ale companiilor de combustibili fosili. Nouă companii de petrol și gaze cu sediul în Europa au fost incluse în acest studiu: Shell, TotalEnergies, BP, Equinor, Eni, Repsol, OMV, Orlen și Wintershall Dea. Toate aceste companii sunt active la nivel internațional și majoritatea acoperă întregul proces, de la producția de petrol și gaze naturale la consumatorul final.
Estimarea mortalității este calculată pe baza emisiilor de gaze cu efect de seră declarate de către companii în 2022. și prin aplicarea metodei "Mortality Cost of Carbon", elaborată de R. Daniel Bressler și R. Daniel Bressler. Mai multe detalii despre metodă găsiți aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...