Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Conform plângererii, Suncor a eliminat avertismentele din raportul său climatic din 2023 conform cărora proiectele de șisturi petroliere ar putea deveni active ineficiente într-un scenariu cu emisii de carbon scăzute, conform Reuters.
"Suncor a încetat să îi avertizeze pe investitori cu privire la riscul că o parte semnificativă din activele sale de șisturi petroliere să devină inutile într-un viitor cu emisii scăzute de carbon", a declarat Keith Stewart, strateg de energie senior pentru Greenpeace Canada. "Ștergerea informațiilor despre activele nefolositoare nu face să dispară acest risc."
Suncor publică rapoarte anuale despre climă pe site-ul companiei. În raportul din 2022, sub titlul "Impactul așteptat asupra Suncor", compania a menționat că unele active upstream de producție "ar putea fi retrase înainte de sfârșitul duratei lor de viață" în cel mai ambițios scenariu global de reducere a emisiilor.
În raportul din 2023, Suncor nu are o secțiune "Impact așteptat asupra Suncor" în scenariul cu emisii scăzute de carbon. Cu toate acestea, compania notează că schimbările masive în sistemul global de energie ar veni la un cost enorm, "unde oameni, companii, infrastructură și întregi industrii devin redundante".
Suncor nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
În Canada, încă este opțional ca entitățile comerciale să facă dezvăluiri privind riscurile legate de schimbările climatice. Guvernul liberal a anunțat în 2022 că va impune companiilor să raporteze riscurile financiare legate de climă, dar reglementările nu au fost încă finalizate.
În 2016, acționarii Suncor au votat în aproape în unanimitate în favoarea furnizării mai multor informații despre expunerea companiei la schimbările climatice.
Suncor, cu sediul în Calgary, se bazează pe captarea și stocarea carbonului și măsuri de eficiență pentru a ajunge la obiectivul său de emisii nete zero până în 2050. Compania a vândut anul trecut facilitățile de energie eoliană și solară pentru a se concentra în schimb pe hidrogen și combustibili regenerabili.
CEO-ul Rich Kruger, care a preluat funcția în aprilie, a declarat într-un interviu din august că Suncor a pus un "accent disproporționat" pe tranziția energetică pe termen lung.
Greenpeace cere ASC să investigheze dacă Suncor a ales să nu dezvăluie în mod voit riscurile legate de tranziția climatică asociate schimbării recente în strategia sa de afaceri și să ordone companiei să reinstaureze aceste dezvăluiri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.