Greva din educaţie va continua. Discuțiile de la Guvern au eșuat
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
Nouă rundă de discuții desfăurate joi, la Guvern, s-au încheiat fără un rezultat pozitiv. 

Sindicatele din Educaţie au respins, joi, oferta Guvernului pentru încetarea protestelor iar greva din sector continuă, au anunţat joi liderii federaţiilor sindicale, după consultările de la Guvern.

Înaintea întrevederii, premierul Ciucă își exprimaseră convingerea că, ”în urma acestor două săptămâni, aproape două săptămâni în care ne-am întâlnit cu liderii de sindicat, cu reprezentanţii părinţilor, cu reprezentanţii copiilor, am înţeles cu toţii că avem nevoie să recunoaştem rolul esenţial al educaţiei şi cred că ceea ce este cel mai important este să recunoaştem că suntem datori pentru a asigura viitorul copiilor noştri. De aceea, am exprimat şi exprimăm în continuare disponibilitatea şi deschiderea pentru dialog pentru că doar prin dialog putem să găsim soluţii pentru toate aceste probleme cu care ne confruntăm astăzi", a spus Ciucă. 

Premierul a spus, totodată, că știe că ”fără şcoală dezvoltarea copiilor nu ar avea predictibilitate. De aceea, sunt convins că astăzi autorităţi, părinţi, dascăli suntem datori ca îndeosebi de ziua lor, de Ziua copilului, să facem în aşa fel încât să le recunoaştem dreptul la educaţie şi să facem în aşa fel încât să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la şcoală".

Știre în curs de actualizare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel