Grevă la Amazon. Oamenii nu cer măriri de salarii
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Lucratorii Amazon intra in greva
Lucratorii Amazon intra in greva
Un grup de angajaţi ai gigantului comercial online Amazon, care cer companiei să adopte măsuri semnificative pentru frânarea schimbărilor climatice, au informat luni că plănuiesc o grevă motivată de această cerere în data de 20 de septembrie, relatează EFE.

"Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru impactul pe care afacerea noastră îl are asupra planetei", se arată într-un comunicat al grupului.

Într-un clip postat pe reţelele de socializare se poate vedea cum angajaţi ai Amazon confirmă că nu se vor prezenta la lucru pe 20 septembrie, cu explicaţii de tipul "ceea ce face Amazon nu este bine".

Greva angajaţilor companiei Amazon este totodată o susţinere a protestului convocat în aceeaşi zi de o mişcare a elevilor condusă de adolescenta activistă suedeză Greta Thunberg, care cere o acţiune urgentă împotriva încălzirii globale şi a schimbărilor climatice.

În aprilie peste 4.500 de angajaţi ai Amazon au cerut companiei să ia măsuri urgente privind schimbările climatice şi să reducă amprenta de carbon, renunţând la serviciile personalizate de cloud computing care sprijină industria de petrol şi gaze în extragerea combustibililor fosili.

Guvernul Norvegiei își avertizează companiile prezente în Brazilia

Ei au susţinut, de asemenea, că Amazon nu a prezentat un plan la nivel de companie de a ajunge la emisii de carbon zero în termenele cerute de ştiinţă şi că obiectivul său de a avea energie 100% din surse regenerabile nu are un termen limită.

Grupul angajaţilor pentru dreptate şi climă a prezentat o propunere acţionarilor Amazon şi a strâns circa 8.200 de semnături solicitând fondatorului şi CEO al companiei, Jeff Bezos, să ia iniţiative împotriva schimbărilor climatice.

Grupul a scris pe blogul său că Amazon trebuie să se angajeze să reducă la zero emisiile de carbon până în 2030, pentru a evita dezastre climatice şi să fie în acord cu poziţia de lider mondial pe care o deţine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel