Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Air France și Transavia, grevă a piloților
Grupul Air France-KLM se declară "pregătit pentru această vară", anunța, recent, directorul general al companiei, Benjamin Smith. Grupul și-a propus să angajeze "300 de piloți, 200 de mecanici și 200 de angajați sezonieri la sol" pe aeroporturile Paris Charles-de-Gaulle și Orly. Deocamdată, Air France "nu a anulat niciun zbor în această vară, anticipând redresarea" turismului.
Dar sindicatul piloților, Alter, a planificat deja o grevă pentru sâmbătă, 25 iunie. Printre aeroporturile vizate se numără Charles-de-Gaulle, Orly și "potențial Toulouse, Nisa și Marsilia", spune Alexandre Rio, președintele Alter. El adaugă că Transavia este, de asemenea, afectată de această grevă, dar numai pe aeroportul Orly. În total, sunt vizate aproximativ douăzeci de zboruri ale ambelor companii. "Este vorba de zboruri pe distanțe lungi și scurte.
În plus față de această acțiune sindicală, Transavia "a anulat 3% din zborurile sale pentru lunile iulie și august". Potrivit companiei, acest lucru îi va permite "să asigure mai bine robustețea și punctualitatea programului său". "Am informat deocamdată toți pasagerii în cauză și am propus o soluție de redirecționare pentru 95% dintre ei", a precizat compania.
Sindicatul Național al Personalului Navigant de Bord (SNPNC) a anunțat, de asemenea, că o notificare "va fi depusă în zilele următoare", doar pentru Transavia. Datele grevei nu au fost încă confirmate, dar "se vor întinde până la sfârșitul verii", a declarat Nicolas Bessalam, reprezentantul secției sindicale SNPNC. Aeroporturile Orly, Nantes, Lyon și Montpellier ar trebui să fie vizate de această grevă. Nicolas Bessalam subliniază că "92% dintre șefii de cabină ai Transavia și 88% dintre însoțitorii de bord sunt pregătiți să se alăture grevei". Scopul este de a obține o creștere salarială. El ne asigură că "vara va fi foarte complicată".
O vară dificilă pentru Ryanair
Ryanair va fi compania aeriană cea mai afectată de greve: pe 25 iunie în Italia, 25 și 26 iunie în Franța, 24, 25 și 26 iunie în Belgia, Portugalia și Spania și 30 iunie, 1 și 2 iulie din nou în Spania. Printre aeroporturile potențial afectate, Ryanair are patru baze aeriene în Franța: Marsilia, Toulouse, Beauvais și Bordeaux. "Compania nu respectă perioadele de odihnă și nici condițiile de muncă prevăzute în codul aviației civile", a declarat Damien Mourgues, delegat SNPNC-FO. O grevă a avut deja loc pe 12 și 13 iunie, anulând 25% din zborurile din Franța.
Conducerea Ryanair a cerut pe 17 iunie să reia negocierile cu sindicatele. Directorul general, Michael O'Leary, a dat asigurări că grevele nu vor perturba activitatea companiei aeriene low cost: "Majoritatea zborurilor vor continua să fie operate, chiar dacă un sindicat "Mickey" va face grevă în Spania". În cazul în care discuțiile nu vor fi concludente, Damien Mourgues nu exclude noi greve, "în special în jurul podului din 14 iulie". Contactată de Le Figaro, Ryanair nu a răspuns la solicitări.
Anulările EasyJet sunt de așteptat
Sindicatul spaniol a anunțat o grevă pentru zilele de 1, 2 și 3 iulie, precum și pentru zilele de 15, 16, 17 și 29, 30 și 31 iulie pe aeroporturile din Barcelona, Malaga și Palma de Mallorca. În această etapă, doar weekendul 23 și 24 iulie a fost cruțat.
Compania spune că "încă lucrează la programul de zbor". "Marea majoritate a clienților noștri nu vor fi afectați. Clienții care sunt afectați pot fi schimbați cu un alt zbor easyJet în termen de 24 de ore. În zilele următoare, vom informa direct clienții afectați cu privire la opțiunile de transfer la un alt zbor, de reprogramare sau de rambursare.
Citește și Statistica aeronautică despre care nimeni nu vorbește
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...