Grupul farmaceutic Sanofi se mută într-un laborator virtual
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Comisia Europeană a REZERVAT 300 de milioane de doze de VACCIN
Comisia Europeană a REZERVAT 300 de milioane de doze de VACCIN
Cel mai mare grup farmaceutic francez, Sanofi, companie prezentă și în România, a anunțat o nouă colaborare cu gigantul Google sub forma unui laborator ”virtual” de inovații, pentru dezvoltarea viitoarelor medicamente și servicii cu utilizaraea tehnologiilor de date.

Este vorba de a combina ”inovațiile biologice și datele științifice ale Sanofi cu oportunitățile oferite de Goofle, de la cloud la inteligența articifială de vârf”, a explicat Ameet Nathawani, de la Sanofi.

Potrivit precizărilor sale, această colaborare își propune să ”schimbe modul în care Sanofi dezvoltă tratamente noi”, cu trei mari obiective: o mai bună cunoaștere a pacienților grație unei analize aprofundate a datelor acestora, realizarea de produse și servici mai personalizate și creșterea eficacității operaționale a grupului.

Citește și Sanofi își consolidează poziția în lupta împotriva cancerului

Pentru a-și atinge noile obiective, Sanofi și-a propus să recurgă la tehnologiile inteligenței artificiale de la Google, cu scopul de a ”stabili cele mai bune proiecții de vânzări” a tratamentelor companiei farmaceutice. De asemenea, Sanofi vrea să-și modernizeze structura informatică, transferând o parte din aplicațiile existente pe platforma Google Cloud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel