Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Planul pare bătut în cuie, iar Thales vrea să demonstreze că este determinată să-l ducă la îndeplinire. Dorind cu ardoare să devină „lider mondial” în domeniul securității cibernetice cu o gamă completă, grupul francez de tehnologie și apărare a depus o ofertă acceptată de achiziție a companiei americane Imperva, evaluată la 3,6 miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare operațiune a grupului Thales de la achiziția firmei franceze Gemalto, în 2019.
Preluarea acestui specialist în aplicații și API-uri ar trebui să aducă cifra de afaceri a Thales în domeniul securității cibernetice la 2,4 miliarde de euro pe an. „Imperva va consolida creșterea activităților Thales de securitate a datelor și va permite grupului să intre pe piața dinamică a securității aplicațiilor”, a subliniat grupul francez, care se va extinde și în Statele Unite.
Expert în aplicații
Este de așteptat ca tranzacția să fie finalizată la începutul anului 2024, după obținerea tuturor aprobărilor din partea organismelor de reglementare, inclusiv a procedurilor de verificare antitrust, se arată în comunicatul de presă al grupului.
Imperva a înregistrat vânzări de peste 500 de milioane de dolari pe parcursul a douăsprezece luni consecutive în 2022 și numără pestse 1.400 de angajați. Cu sediul central în San Mateo, în California, compania derulează operațiuni în America, Asia Pacific, Europa, Orientul Mijlociu și Africa.
Un pas cheie
„Achiziția Imperva marchează un pas cheie în strategia de securitate cibernetică a Thales. Prin această operațiune, dobândim o nouă dimensiune pe această piață”, a declarat Patrice Caine, CEO al grupului tricolor.
Această operațiune permite Thales să stabilească noi obiective financiare pentru filiala sa de apărare și securitate. În perioada 2024-2027, cifra de afaceri a acesteia din urmă ar trebui să cunoască o creștere organică anuală de 6 până la 7% pentru a ajunge la o cifră de afaceri cuprinsă între 5,4 și 5,5 miliarde de euro în 2027. Marja sa operațională ar trebui să ajungă la 16,5% în același an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.