Grupul francez Thales încheie cea mai mare achiziție din ultimii patru ani

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Thales / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup/photos?locale=ro_RO
Thales / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup/photos?locale=ro_RO
Grupul francez are ambiția de a deveni lider mondial în securitatea cibernetice. Compania a făcut o ofertă de preluare a specialistului american în aplicații Imperva pentru 3,6 miliarde de euro.

Planul pare bătut în cuie, iar Thales vrea să demonstreze că este determinată să-l ducă la îndeplinire. Dorind cu ardoare să devină „lider mondial” în domeniul securității cibernetice cu o gamă completă, grupul francez de tehnologie și apărare a depus o ofertă acceptată de achiziție a companiei americane Imperva, evaluată la 3,6 miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare operațiune a grupului Thales de la achiziția firmei franceze Gemalto, în 2019.

Preluarea acestui specialist în aplicații și API-uri ar trebui să aducă cifra de afaceri a Thales în domeniul securității cibernetice la 2,4 miliarde de euro pe an. „Imperva va consolida creșterea activităților Thales de securitate a datelor și va permite grupului să intre pe piața dinamică a securității aplicațiilor”, a subliniat grupul francez, care se va extinde și în Statele Unite.

Expert în aplicații

Este de așteptat ca tranzacția să fie finalizată la începutul anului 2024, după obținerea tuturor aprobărilor din partea organismelor de reglementare, inclusiv a procedurilor de verificare antitrust, se arată în comunicatul de presă al grupului.

Imperva a înregistrat vânzări de peste 500 de milioane de dolari pe parcursul a douăsprezece luni consecutive în 2022 și numără pestse 1.400 de angajați. Cu sediul central în San Mateo, în California, compania derulează operațiuni în America, Asia Pacific, Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Un pas cheie 

„Achiziția Imperva marchează un pas cheie în strategia de securitate cibernetică a Thales. Prin această operațiune, dobândim o nouă dimensiune pe această piață”, a declarat Patrice Caine, CEO al grupului tricolor.

Această operațiune permite Thales să stabilească noi obiective financiare pentru filiala sa de apărare și securitate. În perioada 2024-2027, cifra de afaceri a acesteia din urmă ar trebui să cunoască o creștere organică anuală de 6 până la 7% pentru a ajunge la o cifră de afaceri cuprinsă între 5,4 și 5,5 miliarde de euro în 2027. Marja sa operațională ar trebui să ajungă la 16,5% în același an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel