Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a reclamat în fața secretarului general al ONU că Organizația nu a intervenit în ceea ce el a numit încălcare a acordurilor de la Minsk de către Ucraina. În replică, Antonio Guterres a spus că „nu sunt trupe ucrainene în Rusia”, ci situația este inversă.
Conferința de presă comună susținută de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a devenit acidă, după ce Lavrov a reclamat că ONU nu a intervenit în urma a ceea ce el a numit o încălcare a acordurilor de la Minsk de către Ucraina în legătură cu Luhansk și Donețk.
Guterres a intervenit și a spus că înțelege că Rusia are „multe nemulțumiri”, dar există „un număr mare de mecanisme prin care pot fi abordate nemulțumirile”.
„Există un lucru care este adevărat și evident și pe care niciun argument nu îl poate schimba: Nu avem trupe ucrainene pe teritoriul Federației Ruse, dar avem trupe rusești pe teritoriul Ucrainei”.
De asemenea, el a negat acuzația lui Lavrov potrivit căreia ONU încearcă să „șteargă regulile de bază” ale cartei sale, afirmând că grupul „respectă și se supune în întregime tuturor rezoluțiilor Adunării Generale și ale Consiliului de Securitate”, citează Mediafax.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat că există un pericol "serios" de conflict nuclear, în timp ce secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că obiectivul Washingtonului este de a vedea Rusia slăbită pentru ca aceasta să nu poată relua de la capăt războiul.
Într-un interviu acordat postului rusesc de televiziune Channel 1, Lavrov a avertizat asupra riscului unui război nuclear, chiar dacă puterile atomice ale lumii au făcut o declarație comună în luna ianuarie potrivit căreia un astfel de conflict este inacceptabil. "Pericolul este serios, pericolul este real și nu trebuie subestimat", a declarat ministrul de externe.
Lavrov a declarat că discuțiile cu echipa de negociere a Ucrainei vor continua, chiar dacă mulți din Rusia consideră că poziția guvernului de la Kiev este stabilită la Washington și în alte capitale occidentale. El a spus că ar putea fi util să se poarte discuții cu SUA, "dar nu vedem niciun interes din partea lor în ceea ce privește contactele referitoare la Ucraina sau la alte probleme".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...