Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Guvernul a aprobat suplimentarea numărului mediu de angajați ai Societății Uzina Mecanică Plopeni S.A., de la 279 angajați la 423 angajați, pentru îndeplinirea corespunzătoare a obligațiilor asumate prin contractele încheiate suplimentar și neincluse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2024, precum și a cheltuielilor de natură salarială aferente, în valoare de 7, 419 milioane lei.
Suplimentarea personalului va conduce la creşterea veniturilor din exploatare cu aproximativ 845 mii euro/lună.
Societatea Uzina Mecanică Plopeni S.A., operator economic din industria națională de apărare, domeniu strategic al economiei naționale, care funcționează ca filială a Companiei Naționale ROMARM S.A. București, are nevoie de suplimentarea urgentă a personalului cu 144 de persoane, care vor completa efectivul din zona pirotehnică, uzinare și mentenanța-muniție și/sau vor avea specializare tehnică și economică în domeniu. Din cele 144 de noi posturi, 44 sunt vacante.
Prin creșterea personalului, se asigură extinderea activitatea societății cu un schimb de lucru suplimentar, respectiv creşterea producției lunare, pentru onorarea contractelor cu încadrarea în termenele de livrare stabilite.
Neocuparea posturilor vacante și absența specialiștilor calificați pot duce la perturbarea activității, precum și la plata penalităților în cazul neîndeplinirea obligațiilor asumate prin contracte.
Produsele Societății Uzina Mecanică Plopeni S.A. sunt destinate necesităților de înzestrare din cadrul sistemului național de apărare (SNA). În contextul geopolitic actual, societatea are în vedere extinderea capacității de producție și obținerea de produse militare competitive prin:
continuarea acțiunilor de retehnologizare și /sau modernizare a capacităților de producție pentru apărare diversificarea și asimilarea de produse militare; creşterea productivității muncii și îmbunătățirea calității și fiabilității produselor din nomenclatorul de fabricație; reducerea consumului energetic și a pierderilor tehnologice; valorificarea oportunităților de piață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...