Concedieri masive? Salariile bugetarilor, în pericol? Vasile Marica, interviu
Vasile Marica va fi prezent la...
Şeful Executivului a participat, luni, la o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, în cadrul unui mic dejun de lucru oferit de ambasadorul Ungariei în România, Zakonyi Botond, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.
"Am discutat cu vicepremierul înainte de a avea întâlnirea cu ambasadorii ţărilor membre ale UE pentru a veni rapid cu anumite ajutoare care exced Rezervelor Statului, este posibil să facem astăzi şedinţă de Guvern", a spus Marcel Ciolacu.
Premierul a precizat că urmează să fie aprobate măsuri de natură financiară şi a arătat că, deja, în localităţile afectate sunt dislocate importante efective ale MAI şi MApN.
"Oricum este o dislocare şi din partea pompierilor şi din partea Armatei, sunt 15 judeţe mobilizate pe zonă. Este o coordonare unică. Cu domnul vicepremier Predoiu am mai avut discuţii şi azi noapte şi astăzi de dimineaţă. O să ne implicăm. (...) În primul rând să facem curăţenie, să vedem ce nu se mai poate recupera şi acolo o să intervenim", a arătat Ciolacu.
El a subliniat că pentru a se putea interveni în continuare eficient este nevoie să nu mai plouă, iar prognozele meteo arată că în perioada următoare vremea se va ameliora.
"În primul rând, să nu mai plouă şi prognozele arată că, din acest moment, intrăm într-o normalitate. Azi noapte am avut o monitorizare din oră în oră şi nu numai în zona Galaţi şi în zona Iaşi. În zona Iaşi am anticipat, făcusem centre de logistică, anticipând eventuale probleme în zonă, Vaslui, Botoşani, dar, de această dată, Dumnezeu a ţinut cu noi", a mai declarat Ciolacu.
Acesta a punctat că amploarea precipitaţiilor a fost una foarte mare în zonele inundate.
"În primul rând eu nu am avut nicio informare. În al doilea rând, să ştiţi - cu natura nu poţi să te pui. În acest moment, în schimb, am mutat toţi specialiştii şi de la Iaşi, pentru că ei ţin ca şi organizare administrativă de Iaşi, şi experţii de la Apele Române din Bucureşti, am făcut o solicitare şi către mediul academic, la Universitatea de Construcţii, dacă se pot face anumite investiţii, ca să nu se mai întâmple acest lucru. Faţă de 2013, cantitatea de apă a fost de aproape trei ori mai mare, era foarte greu să poţi gestiona o asemenea furie a naturii", a explicat premierul Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Vasile Marica va fi prezent la...
Firmele mici care au intrat în...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...
Statul ar urma să încaseze...
România a evitat până acum...