Handelsblatt: Membrii Board-ului Lufthansa vor primi bonusuri pentru 2021 şi 2022, în pofida ajutorului de stat

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Handelsblatt: Membrii Board-ului Lufthansa vor primi bonusuri pentru 2021 şi 2022, în pofida ajutorului de stat
Handelsblatt: Membrii Board-ului Lufthansa vor primi bonusuri pentru 2021 şi 2022, în pofida ajutorului de stat
Fiecare membru al Board-ului Lufthansa va primi ca bonus câteva milioane de euro pentru 2021 şi 2022, chiar dacă operatorul aerian german a primit în acea perioadă ajutor de stat, a anunţat miercuri publicaţia Handelsblatt, transmite Reuters.

Consiliul de supervizare al Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a aprobat plăţile la o reuniune care a avut loc la începutul acestei luni. Totuşi, unii reprezentanţi ai angajaţilor au votat contra plăţilor, deoarece ar încălca condiţiile pachetului de salvare, susţine Handelsblatt, citând surse din companie.

Fondul de stabilizare economică al Guvernului Germaniei a salvat Lufthansa de la faliment în timpul pandemiei cu un pachet de sprijin în valoare totală de 9 miliarde de euro. În septembrie, autorităţile de la Berlin au vândut toate acţiunile pe care le mai deţineau la Lufthansa.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat pentru Handelsblatt că banii nu vor fi plătiţi până în 2025, cu condiţia ca totul să meargă bine până atunci, ceea ce înseamnă că plăţile nu vor fi retroactive, ci parte a unui bonus pe termen lung.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informaţiile publicate de Handelsblatt.

La fel ca restul transportatorilor aerieni, Lufthansa suferă de pe urma unei penurii de angajaţi, după ce numeroşi salariaţi ai companiilor aeriene au părăsit definitiv sectorul după pandemie. Chiar şi Lufthansa a eliminat 30.000 de posturi între 2020 ş 2021, din cauza crizei provocate de pandemie.

În prezent, grupul german, care pe lângă Lufthansa deţine şi companiile Austrian, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines, profită de o relansare puternică a traficului aerian şi în doilea trimestru al acestui an a realizat primul său profit trimestrial din ultimii doi ani.

Premierul Nicolae Ciucă merge în Republica Coreea. Discuţii pe teme economice, energie, investiţii, educaţie şi apărare

În cadrul acestei vizite, premierul Ciucă va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, şi va purta discuţii la nivel înalt pe teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiţii, educaţie şi industria de apărare.

Şeful Executivului va fi însoţit de vicepremierul şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Energiei, Virgil Popescu, directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiţă, alături de o delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda întrevederilor pe care prim-ministrul Ciucă şi ceilalţi membri ai delegaţiei le vor avea în Republica Coreea figurează teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiţii, educaţie şi industria de apărare.

Totodată, premierul va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, împreună cu ceilalţi membri ai celor două delegaţii, cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, va participa la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susţine o alocuţiune.

De asemenea, agenda include o vizită în portul Busan, unde delegaţia română va avea o întrevedere cu Kang Joon-suk, preşedintele Autorităţii Portului Busan, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Coreea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani / Foto: DCBusiness
Daniel Dăianu
Gazprom
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Contor electric
Bluesky

O nouă rețea socială, luată în colimatorul UE

Bluesky, platforma socială descentralizată care a...

Deficit bugetar
Bitcoin
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de marţi

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...

Date ROBOR

Indicele ROBOR la trei luni a urcat, marţi, la 5,87% pe an

Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.

Instalație de gaze
Foto: Oana Pavelescu
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
TikTok
foto: pexels.com
Gabriel Zetea
Trump. Foto: Pexels.com
O scădere semnificativă
Industrie / Sursa: Freepik.com
Bani - calcule

BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei

BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...

Liga spaniolă / Sursa foto: Shutterstock

Hola, España! Premiere fotbalistice în La Liga Spania

Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...

Gazprombank / FOTO: Wikipedia

Turcia sare în ajutorul Gazprombank și negociază cu SUA

Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...

Cimitir de mașini / FOTO: Captură de ecran
Nissan / FOTO: Unsplash

Nissan caută un investitor pe termen lung

În mod specific, compania este interesată de...

Mgmenergo / FOTO: Pexels
Izolații / FOTO: Pexels
Telefon mobil / FOTO: Freepik

Huawei renunță la Android

Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...


pixel